Oamenii străzii, salvați de la îngheț! Administrația lugojeană îi sprijină cu cazare, hrană și eventualele tratamente necesare

adapost de oameni ai strazii

Pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de temperaturile scăzute, administrația locală, ca în fiecare an, ia măsuri în vederea protejării persoanelor aflate în situații vulnerabile, pe perioada sezonului rece.

Și de această dată, în perioada de ger de sub minus cinci grade, Spitalul Municipal din Lugoj (SML) este pregătit să primească persoanele fără adăpost. Acestea sunt cazate în fosta clădire de birouri a SML, care are o capacitate de zece paturi și funcționează în baza unui protocol încheiat între Direcția de Asistență Socială Comunitară (DASC) din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, instituției medicale locale și Poliția Locală. Aceasta din urmă identifică și aduce acești oameni la spital, unde le este oferită o masă caldă, un pat și căldură pe timp de noapte. În noaptea dinspre 12 spre 13 ianuarie, cea mai geroasă de până acum, Poliția Locală Lugoj a identificat pe raza municipiului patru persoane, care au acceptat să fie conduse la adăpost.

În cele trei săptămâni de când în centrul comunitar pentru oameni fără locuință au fost cazate persoane nevoiașe, în fiecare seară Poliția Locală a identificat câte două astfel de cazuri care au beneficiat de ajutorul oferit de autorități.

Dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul SML, spune că „personalul spitalului stă la dispoziție și pentru eventualele tratamente pe care le necesită acești oameni”.

Spre deosebire de iarna trecută, când au fost raportate unele probleme de comportament din partea celor care au ajuns la adăpost, în sezonul rece actual cei care au fost cazați pe timpul nopții nu au mai produs distrugeri și nici nu au făcut scandaluri.