Cu un buget redus față de anii trecuți, cu un timp de execuție a sculpturilor monumentale şi el redus, povestea totuși continuă la Caransebeș în domeniul artei, nu ca în alte domenii, cum ar fi sportul de performanţă.
Ediția a XV-a a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală a fost deschisă la Primăria Caransebeș printr-o acțiune menită ca 11 artiști de pe 3 continente și munca lor să fie cunoscute de caransebeșeni. La manifestare a participat și inițiatorul acestui proiect, care a reușit să găsească resursele financiare pe parcursul celor 15 ani pentru reușita evenimentului. Senatorul Marcel Vela a declarat că este convins că acest simpozion a pus municipiul Caransebeș pe harta lumii, orașul fiind primul din România în ceea ce privește numărul mare de sculpturi.
„Fiecare sculptor din acești 15 ani a fost un ambasador al Caransebeșului, prin artă aici, în Caransebeș, pot să-și dea mâna țări care acum sunt în conflict, pentru că oamenii pot fi prieteni, pentru că artiștii pot fi frați, indiferent de politica țării, de regimul care conduce la un moment dat o țară. Pentru faptul că fiecare sculptor lasă în Caransebeș o parte din sufletul, visul și creața sa prin lucrarea pe care o concepe aici, asta înseamnă că în Caransebeș avem cetățeni de pe tot globul”, a menționat senatorul Marcel Vela, prezent la acțiune.
Viceprimarul Marius Isac a mulțumit maeștrilor sculptori și în numele primarului Felix Borcean, căruia i-a justificat absența prin motive întemeiate.
„Se continuă entitatea noastră ca nație prin acest simpozion, și nu sunt cuvinte mari, pentru că toată istoria umanității s-a bazat pe ceea ce a rămas în urmă, monumente de artă, sculpturi. Mă bucur foarte mult că povestea se continuă, așa cum zicea fostul primar Marcel Vela, și vom vedea rezultatele în 12 iulie, când vom avea vernisajul expoziției la tabăra de sculptură”, ne-a menționat coordonatorul simpozionului Eugen Petri.
La finalul taberei, sculpturile vor rămâne în patrimoniul Municipiului Caransebeș, conducerea Casei de Cultură având în agenda de lucru realizarea unui proiect cu fonduri europene de amenajare a unui muzeu în aer liber, care să fie admirat de trecătorii care tranzitează municipiul pe șoseaua de centură și nu numai. În acest muzeu, care se va întinde pe o suprafață de peste 5 ha de teren, vor fi amplasate toate sculpturile realizate în acești ani, în acest loc putându-se realiza o serie de evenimente, cum ar fi concerte în aer liber, tabere de pictură, de sculptură și alte acțiuni menite să atragă turiștii către Caransebeș, ne-a declarat directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157682461205864″]
Un adolescent de 16 ani din Timiș a fost reținut, în acest weekend, de polițiști după ce a furat o mașină și a provocat un accident, soldat numai cu...
Ordine de zi încărcată pentru ultima ședință ordinară de pe acest an a Consiliului Local Lugoj
Ofertele pentru Parcul Tematic Timișul în Miniatură, în evaluare
Arhivare și conversie digitală la Primăria Timișoara, de 6 milioane de lei
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281