„Oamenii parcă nu simt că sunt alegeri. Au fost duşi într-o zonă a nepăsării”

Campania alegerilor prezidențiale parcă nici nu a existat. Aceasta este concluzia la care a ajuns opinia publică și nu numai. De ce? Pentru că aproape niciunul din candidații înscriși în cursa pentru Cotroceni nu a avut un mesaj clar care să ajungă la sufletul Poporului.

Edilul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui, la fel ca alți primari din Caraș-Severin, aderă la ideea insesizării de către Poporul român a ceea ce urmează să se întâmple pe data de 10 noiembrie (alegeri prezidențiale): „Oamenii parcă nu simt că sunt alegeri. Au fost duși într-o zonă a nepăsării”.

Dacă lupta din ultima perioadă pentru înlăturarea Guvernului Dăncilă și instaurarea unei noi echipe la Palatul Victoria a fost o mișcare inteligentă care urmărea un câștig de imagine colosal în campania prezidențialelor, șeful administrației publice din Berzasca a subliniat: „Strategia folosită e clar câștigarea alegerilor prezidențiale. Cu un Guvern al președintelui se creează o breșă pentru a putea orienta electoratul către PNL, lucru care, probabil, se urmărește și în cadrul alegerilor locale, și în cadrul alegerilor parlamentare ale anului viitor. Dar eu îmi pun următoarea întrebare: «Cine sunt consilierii acestor oameni politici din România care concurează la funcțiile cele mai înalte în stat?», «Cine sunt consilierii care-i ghidează?» Nu simt să fi ajuns mesajul vreunui candidat la sufletul Poporului”.

Mai mult decât atât, Furdui readuce în discuție mișcările din stradă de acum trei ani (instalarea Guvernului PSD), mișcări care au avut o influență foarte mare în decizia de astăzi a cetățeanului român: „Oamenii au rămas cu imaginea neputinței Poporului de a se ridica împotriva unor astfel de mișcări care, s-a văzut clar, că sunt cu influențe din afară și a apărut în mintea fiecărui cetățean următoarea întrebare: «Dacă eu merg la vot și votul meu nu contează, pentru că iasă cine trebuie, ce să fac?»”.

La întrunirile cu oamenii din Berzasca, primarul a explicat că, spre deosebire de campania europarlamentarelor, în cadrul campaniei pentru prezidențiale, acesta a vrut să fie doar el cu cetățenii, edilul transmițându-le astfel un mesaj simplu: acela de a fi uniți. În plus, acesta a ținut să precizeze în mod oficial că pentru comuna pe care o conduce, Viorica Dăncilă este singurul candidat care îndeamnă la unitate: „Este singura persoană, singurul candidat care transmite mai mult decât ceilalți. Vorbește despre familie, despre iubire, despre unitate. Acest tip de mesaj ține foarte bine în zona rurală, unde oamenii sunt mai departe de focul învrăjbirilor, cum e în oraș. De ce? Pentru că omul poate să stea și să analizeze ceea ce se întâmplă și ce se reflectă în viața lui. Cei de la oraș nu simt așa ceva”.

Deși îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la vot, indiferent de opțiune, edilul-șef este convins că la aceste alegeri participarea la urne va fi una scăzută, mai cu seamă în Caraș-Severin: „Azi nu putem vorbi de o prezență foarte mare la vot, mai ales în condițiile în care foarte multe persoane sunt plecate fie la Timișoara, fie în străinătate. Prezența la vot, în Caraș-Severin, va fi foarte mică”.

Totodată, cu privire la diaspora, Nicolae Furdui pune punctul pe i și spune că, odată implementat votul prin corespondență, „nu mai există nicio justificare asupra faptului că cineva a avut un interes ca omul să nu ajungă să voteze”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/