„Mergeţi la vot, nu pentru că e cool. Votaţi convinşi că veţi schimba România”

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale a prezidențialelor, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a ales să se adreseze tineretului din două motive. În primul rând, datorită faptului că tineretul a fost cel care i-a deschis porțile spre Cotroceni actualului președinte, în 2014, iar în al doilea rând, aceasta este convinsă că „indiferența celor cinci ani de mandat ai lui Klaus Iohannis” poate fi schimbată de suflul nou al societății, un suflu care „trebuie să învețe din istorie”, asta pentru a nu mai fi sortit să o repete.

Susținătoarea Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, Luminița Jivan știe că generației din ziua de astăzi nu-i place să i se dicteze ce și cum să facă, însă înainte de a pune ștampila pe X sau Y cansidat, aceasta îi îndeamnă pe tineri să facă un rezumat al realizărilor fiecăruia dintre cei care râvnesc la scaunul de la Cotroceni insistând aici pe „indiferența și invizibilitatea” lui Klaus Iohannis: „Cel mai important lucru este să fiți onești cu voi înșivă. Sunt sigură că vă doriți ce este mai bun pentru voi, pentru familiile voastre, pentru părinții și bunicii voștri”.

Cu privire la motivele pentru care candidatul social-democrat merită să-i reprezinte pe români în următorii 5 ani, deputatul Jivan a ținut să puncteze: „România are nevoie de un președinte care să se implice activ și să asculte voința cetățenilor de fiecare dată. El este garantul bunăstării cetățeanului și al funcționării statului. Iar doamna Viorica Dăncilă este persoana care poate face aceste lucruri. Într-un an și nouă luni de mandat de premier, doamna Dăncilă a deblocat o multitudine de proiecte și investiții din țară, astfel că în fiecare comună, în fiecare sat din România există minimum un șantier”.

Mai mult decât atât, Jivan îi îndeamnă pe cetățeni să iasă la vot în număr cât mai mare din câteva considerente simple: „România merită un viitor făcut din suflet și din inimă. Mergeți la vot convinși că veți schimba România în bine. Mergeți la vot, nu pentru că este cool. Votați 100% cum credeți că se va schimba această țară”.