Oamenii ministrului Cseke Attila s-au spălat pe mâini! Bogdea le trimite Ordonanța 64 ca să scoată banii!

bogdea florin

City managerul Caransebeșului, Florin Bogdea, insistă cu legea în mână pentru ca Ministerul Dezvoltării să suplimenteze finanțarea și spitalul modular de la Caransebeș să nu fie abandonat la stadiul de proiect!

Aproximativ două miliarde de lei vechi a cheltuit municipalitatea pentru proiectarea modularului care, imediat după încheierea pandemiei, ar fi urmat să preia secțiile Spitalului Bora. Costurile estimate inițial pentru execuție și dotare, aprobate de minister, sunt depășite cu mult astăzi din cauza majorării prețurilor la materialele de construcții. Ministerul nu dă însă niciun leu în plus, nu actualizează sumele alocate în funcție de devizul de lucrări, așa cum se întâmplă în cazul altor proiecte, și astfel totul ar pica pe Primăria Caransebeș. Undeva la vreo 9 milioane de lei ar trebui suportați din bugetul local. Mult prea mult, după cum a explicat primarul Felix Borcean, care e gata să renunțe la proiect dacă nu se finanțează măcar parte din suma rezultată din majorările cu materialele de construcții.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

City managerul Florin Bogdea cere puțină răbdare pentru că a inițiat un nou dialog cu oamenii ministrului Cseke Attila. „E foarte bine dacă realizăm acest spital modular. Utilitate va avea, putem să mutăm secțiile de la Bora acolo. Acest modular va avea legătură cu unitatea de primiri urgențe și ATI. Plus că vin acele echipamente medicale moderne care sunt foarte utile. În plus, eu nu sunt de acord cu hârtia venită de la Ministerul Dezvoltării, potrivit căreia suma din contractul de finanțare nu poate fi actualizată. Ei s-au spălat oarecum pe mâini! Ordonanța 64 din 2022 ne dă dreptul să solicităm actualizarea costurilor, diferența e dată de lucrările neeligibile. Concret, facem o adresă mai justificată pe Ordonanța 64, poate până la urmă nu plătim doar o diferență mică!”, le-a dezvăluit Bogdea aleșilor locali ai Caransebeșului.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/