Oamenii legii, în alertă. Siguranța în școli, pusă sub semnul întrebării de autoritățile județene!

Infracțiunile produse în incinta unităților școlare din Caraș-Severin dau anual mari bătăi de cap atât celor din conducerea școlilor, cât mai ales oamenilor legii. Cu toate acestea, rapoartele realizate de reprezentanții poliției pe anul școlar precedent arată că județul este unul cât de poate de sigur.

Acest aspect însă pare suspicios pentru autoritățile județene, și asta pentru că statisticile realizate de oamenii legii nu reflectă decât foarte slab realitatea ascunsă în spatele porților unităților de învățământ județene. În cadrul ultimului Colegiu Prefectural organizat la Reșița, subprefectul județului Caraș-Severin a somat chiar datele statistice și fanteziste ale autorităților care monitorizează siguranța elevilor cărășeni.

În prag de nou an școlar întrebarea care se ridică este aceea dacă școlile din județ sunt sau nu pregătite să asigure siguranța de care învățăceii au nevoie. Teoretic, oamenii legii sunt pregătiți, și asta pentru că 437 de unități de învățământ preșcolar existente în județ sunt asigurate prin structurile de poliție existente acolo, zece în competența structurilor de jandarmi și zece în competența poliției locale.

Cu toate acestea, cazurile de infracțiuni în interiorul unităților școlare cărășene sunt mult prea dese, cu toate că oamenii legii susțin că în ultimul an școlar a fost chiar înregistrată o scădere a infracțiunilor sesizate cu 8,6 la sută. Astfel, de la 14 infracțiuni sesizate în anul școlar 2012-2013, în anul precedent s-a înregistrat o scădere la 12 infracțiuni.

Problema, susțin autoritățile județene, este cea ascunsă în spatele cortinei, mai exact aceea a infracțiunilor nesesizate, care au loc chiar și în școlile asigurate, cel puțin teoretic, de reprezentanți ai poliției.

În acest sens, subprefectul Nicolae Ciobanu a cerut o analiză mai detaliată a situației infracțiunilor în școlile din județ. Mai mult decât atât, acesta a cerut autorităților competente o razie la toate magazinele din jurul unităților de învățământ, pentru a ține sub control și comerțul cu produse interzise minorilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/