Abonații CET primesc ajutor în bani pentru centrale de apartament

Propunerea care cuprinde sumele stabilite de Primăria Reșița și menționate în anchetele sociale trimise la Ministerul Muncii a fost aprobată de consilierii locali. Beneficiază de această formă de ajutor de urgență cei care nu înregistrează datorii nici la CET, nici la bugetul local, nici la asociația de locatari.

Peste 700 din cei circa 1000 de abonați la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Reșița au fost deja contactați de reprezentanții administrației locale și chemați să își sprijine completarea dosarelor sociale.

,,Au fost găsite acasă circa 740 de persoane fizice din circa 1.050. Celelalte nu au fost găsite şi au primit înştiinţări în două rânduri. Au termen până vineri să vină cu documente la Direcţia de Asistenţă Socială, la Direcţia de Prestaţii Sociale a judeţului Caraş-Severin, pentru că vom face situaţia centralizatoare la sfârşitul săptămânii şi vom susţine, la Ministerul Muncii, un proiect la Guvern… iar după ce va fi aprobat, pentru că banii vor veni de la Guvernul României, atunci vom vedea în mod concret de aceste persoane, care au mai rămas abonate la sistemul centralizat de termoficare şi care au consumat agent termic. Pentru că sunt două cerinţe: să ai contract cu CET-ul şi să fi consumat agent termic”, a precizat primarul Mihai Stepanescu la finalul ședinței de Consiliu Local.

Astfel, potrivit documentului avizat de consilieri, vor primi un sprijin financiar în valoare de 3.000 de lei, pentru achiziționarea unei surse de încălzire (centrală termică), familiile și persoanele singure care dețin apartamente cu 2-3 camere și de 2.000 de lei – cei care dețin garsoniere, categorii care au beneficiat de sistemul de încălzire cu energie termică cu distribuție orizontală. Beneficiarii vechiului sistem de distribuție verticală a energiei termice au rezervate ajutoare de 2.000 de lei pentru deținătorii de apartamente cu 2-3 camere și 1.500 de lei cei care au o garsonieră. Abonații SC CET 2010 SRL care dețin garsoniere și au beneficiat doar de apă caldă vor primi un ajutor de 500 de lei pentru un boiler.

Conform unei adrese SC CET 2010 Reșița SRL, în perioada ianuarie-mai 2014 au înregistrat consum și au fost facturate 789 de apartamente, din care 90 doar cu un consum de apă caldă, și 45 de asociații de locatari/proprietari, 19 dintre acestea doar cu apă caldă. Din aceste cifre sunt exceptate locuințele ANL și cele sociale.