Vijelie şi ploi abundente, ofertă meteo la mijloc de săptămână

Ploi însemnate cantitativ şi rafale puternice de vânt sunt prognozate în sud-vestul României, începând de astăzi, de la ora 11.00. Local, cantităţile de precipitaţii vor depăşi 40l/mp.

Norii s-au adunat de ieri deasupra Caraş-Severinului, iar pe ici pe colo deja au început să îşi golească bagajul umed. Potrivit unei informări transmise de Institutul Naţional de Meteorologie, de astăzi de la ora 11.00 până mâine la ora 15.00 va ploua, mai ales în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi la munte. În Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. În regiunile sudice şi la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, în zona montană înaltă, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Într-o estimare a evoluţiei temperaturilor termice şi a precipitaţiilor pe parcursul primelor săptămâni din septembrie, meteoromania.ro arată că ,,până pe data de 6 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere treptată şi se vor atinge medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 25 de grade, pornind de la 28 de grade în prima zi a intervalului de prognoză. Între 7 şi 10 septembrie o uşoară încălzire va determina creşterea cu 2….3 grade a mediilor termice, pentru ca după data de 10 septembrie o nouă tendinţă de răcire să coboare din nou maximele diurne, spre medii de 22 de grade. În ceea ce priveşte valorile nocturne, acestea se vor menţine între 14 şi 16 grade în prima săptămână de prognoză, iar în a doua vor scădea uşor şi treptat, spre 12 grade la sfârşitul intervalului. În primele două zile probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, dar va creşte începând cu data de 3 septembrie. Ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi, izolat, mai însemnate cantitativ în jurul datelor de 3, 4 şi 9 septembrie”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/