Oamenii legii, în alertă. Credincioșii scandalagii și hoții sunt în vizor de Sfânta Maria!

Manifestările religioase și cuturale organizate pentru acest weekend i-au pus atât pe polițiștii, cât și pe jandarmii cărășeni pe baricade. Cazurile cu valurile de credincioși care se luptă să intre în biserici sau manevrele hoților care profită de weekendul ce va lasă mare parte din locuințe goale sunt la ordinea zilei la sărbătorile cărășene.

Astfel, ca în fiecare an, oamenii legii sunt pregătiți să facă față publicului numeros și afluxului important de persoane în toate localitățile și zonele turistice și de agrement. În acest sens, efectivele de poliție urmează să fie suplimentate, astfel ca zilnic numărul organelor de ordine să fie de cel puțin trei sute.

Cele mai vizate zone de pe „harta de atenție” a oamenilor legii vor fi lăcașele de cult, dar și Clisura Dunării, acolo unde weekendul va aduce cu sine două zile de manifestări artistice.

Nici hoții și vitezomanii nu vor fi scăpați din vedere. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe toate drumurile naționale din județ și vor acționa cu 12 aparate radar pentru a-i ține în frâu pe șoferii care au în plan să calce prea tare pedala de accelerație.

Controalele rutiere se vor organiza și pe căile de acces spre lăcașele de cult și stațiunile turistice.

În ceea ce-i privește pe hoți, oamenii legii vor veghea ca furturile din buzunare sau bagaje să nu se întâmple. De asemenea, aceștia le recomandă cetățenilor care vor pleca de acasă pe perioada weekendului să acorde o atenție crescută siguranței locuinței.

Foto: arhivă