Oamenii de cultură ai Banatului, celebrați în cadrul unei expoziții pusă la punct de inventatorul Remi Rădulescu

whatsapp image 2023 01 27 at 09.50.25
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Aproape întreaga viață culturală a Banatului, din trecut până astăzi, este redată în cadrul unei expoziții care își va deschide porțile începând cu 3 februarie la Filarmonica Banatul din Timișoara. Expoziția Culturii Bănățene cuprinde zeci de panouri cu descrierile a peste 200 de oameni de cultură din Banat și este realizată de inventatorul timișorean Remi Rădulescu. 

Expoziția Culturii Bănățene cuprinde 78 de planșe, panouri pe care sunt înscrise descrierile a peste 200 de oameni de cultură din Banat, care s-au născut aici, care au evoluat și s-au stabilit aici, din toate naționalitățile. Cuprinde, de asemenea, peste 150 de exponate în 7 vitrine.

„Pentru mine toate exponatele sunt frumoase. Îmi amintesc cu drag de Corneliu Murgu, Corneliu Baba, Sorin Titel, Bela Bartok, Phoenix. Această expoziție se referă mai mult la personalități care nu mai sunt printre noi, cu excepția laureaților de Premiul Nobel – Herta Muller și Ștefan Hell – ambii au făcut Liceul Lenau. Sunt apropiat de toate exponatele pentru că facem referire și la obiective culturale din Timișoara – Filarmonica Banatul Timișoara, opera, teatrul, Muzeul de Artă, Muzeul Satului. Este a patra expoziție pe care eu o realizez împreună cu colaboratori, parteneri, cu familia, este finanțată în totalitate de familia mea. Am fost sprijinit de scriitorul Marcel Tolcea și vreau să îi mulțumesc, precum și conducerii Filarmonicii Banatul care ne-a întins o mână și a acceptat parteneriatul cu noi pentru prezentarea acestei expoziții în contextul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.”, a spus inventatorul Remi Rădulescu.

whatsapp image 2023 01 27 at 09.38.43

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Vernisajul expoziției va avea loc în 3 februarie, de la ora 13, la Filarmonica Banatul (foaierul de la primul etaj).

Celelalte expoziții ale Casei Rădulescu – Timișoara Industrială, Premierele Timișoarei și Timișoara Tehnică pot fi vizitate la Casa Tineretului, iar Timișoara Sportivă – la Sala Constantin Jude. Expozițiile sunt permanente, vor rămâne deschise și după 2023.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/