Ce surprize vă așteaptă pe Muntele Semenic!

casinoherculane by sungarden

Multe surprize și bunătăți îi așteaptă pe turiști în acest sezon de iarnă. Pârtii nou-nouțe și mai multe petreceri pe zăpadă și bunătăți gastronomice, toate sunt pregătite pe Muntele Semenic și la poalele lui.

Un nou complex de pârtii va oferi cele mai bune servicii începând cu această iarnă, la Gărâna. Turiștii vor avea ocazia să încerce noi piste pline cu zăpadă și amenajate special pentru ei. De la iubitorii traseelor scurte, dar sigure până la cei care doresc să se dea în spectacol și să simtă adrenalina la maximum pe pârtiile special construite pentru snowboard, toţi se vor bucura de piste pe toate gusturile începând cu această iarnă.

publicitate online in ziar Express de Banat

Dacă până acum Gărâna era stațiunea preferată de turiști în special pe timp de vară, când festivalurile renumite și distracțiile de pe lac atrag ca un magnet lume în zonă, anul 2013 va deveni memorabil pentru turismul de la malul lacului Trei Ape, acesta extinzându-se și pe sezonul de iarnă. Așadar, trei pârtii noi sunt deschise oficial din data de 15 decembrie. „Avem o pârtie cu telescaun, una de coborâre și un parc pentru snowboard. Inițiativa a fost una privată, a domnului Daniel Cizmaș, care a pus la dispoziție telescaunul, două tunuri de zăpadă și un ratrac. Suportul financiar a venit din partea Asociației de Turism Gărâna, iar terenul a fost pus la dispoziție de către Consiliul Local Brebu Nou”, a explicat pentru Express de Banat Mihaela Țugneanu, secretarul Asociației de Turism Gărâna. Cele trei pârtii au lungimile de 500, 600 și 650 de metri, iar în momentul de față se lucrează la montarea pilonilor și la alimentarea cu energie electrică.

Pârtii cu zăpadă și cămară cu bunătăți

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Pe Semenic și de cealaltă parte a muntelui, la Văliug, sezonul de iarnă se deschide oficial pe 4 decembrie, chiar dacă nu va fi zăpadă. Omul de afaceri Nelu Popa dă drumul la tunurile de zăpadă din data de 4 a ultimei luni din an, însă dacă vremea rece vine mai repede și pârtiile se acoperă de nea atunci sezonul de anul acesta se poate deschide cu mult timp înainte. „Pârtiile sunt pregătite pentru turiști, au reviziile făcute, iar din data de 4 decembrie, dacă nu vine zăpada mai repede, vom da startul telescaunelor și teleskiurilor. Din acea dată pornim instalațiile de zăpadă artificială, dacă va fi nevoie”, precizează pentru Express de Banat acesta. Așa cum s-a întâmplat anul trecut, și anul acesta concursurile de pe pârtia de la Văliug și petrecerile din barul Apres Ski vor continua, tot cu invitați speciali din țară și de peste hotare. De asemenea, cea mai mare pârtie din zonă, cea de 6 kilometri, ce coboară prin pădure de pe Muntele Semenic până pe pârtia de la Văliug, va fi deschisă pentru schiorii profesioniști care iubesc aventura.

Unii dintre agenții economici de pe Muntele Semenic și-au pregătit cămara cu bunătăți ca să își întâmpine oaspeții cu delicatese specifice zonei. „Avem oferte de Crăciun și de Revelion, avem rezervate locuri chiar și cu trei luni înainte. Așa că ne-am pregătit de iarnă, avem lemne pentru încălzire, am dotat cămara cu dulcețuri de afine, salată de bureți murați”, a precizat Valentin Blănariu, proprietarul Vilei Melissa de pe Semenic. Acesta a explicat dezamăgit că puținii oameni care doresc să facă ceva în zonă se lovesc de diferite dificultăți în accesarea fondurilor europene. „Am consolidat un proiect pentru accesarea de fonduri europene, însă licitația a fost anulată. Au fost foarte multe contestații și s-a hotărât anularea totală a pachetului de fonduri care oferea până la 200 de mii de euro fără participarea noastră. Am înțeles că se va relua acest pachet, dar cu alte condiții. Le vom analiza și vom vedea dacă merită să refacem proiectul pentru renovarea cabanei”, a mai adăugat acesta.  Cu noua șosea ce leagă Slatina Timiș de Văliug, deputatul PP DD și proprietarul cabanei de pe Semenic a explicat că așteaptă cu nerăbdare și turiștii din zona Orșova-Băile Herculane, chiar Craiova, să viziteze iarna aceasta Muntele Semenic.

untitled design set 970x90 px

Comments

  1. gigi says:

    De asemenea oameni avem nevoie in judet si n-ar fi rau sa-i avem si la conducerea lui.FELICITARI!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/