Oamenii de afaceri din Băile Herculane pun umărul în lupta cu COVID -19

Oamenii de afaceri vin în sprijinul Primăriei Băile Herculane pentru ca activitățile de dezinfecție de pe străzile stațiunii, de la intrările în blocuri și din spațiile Primăriei să continue.

Primăria Băile Herculane a recepționat astăzi o cantitate importantă de hipoclorit de sodiu soluție 1,25% clor activ, substanță dezinfectantă produsă în țară de SC Chimcomplex SA Borzesti, sucursala Râmnicu Valcea. Această substanță a fost achiziționată și oferită de către SC Solarex Impex SRL și Grand Hotel Minerva Resort & SPA Băile Herculane, venind în sprijinul autorităților locale și luptei împotriva COVID-19. Dezinfectantul va fi folosit în următoarele zile în Băile Herculane.

Mulțumim pentru acest gest și dovadă de solidaritate, atât în numele nostru cât și al tuturor lucuitorilor din orașul nostru”, spune primarul Cristian Miclău.

De altfel conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției în stațiunea Băile Herculane mai sunt 5 persoane în izolare la domiciliu,  201 persoane se află în carantină instituționalizată și, cel mai important nicio persoană aflată în carantină nu prezintă simptome de coronavirus. Menționăm că pentru aducerea sau scoaterea din carantină a uneia sau mai multor persoane se ocupă Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, iar de paza obiectivului carantinei instituționalizate în exterior se ocupă Jandarmeria și Poliția Locală din Băile Herculane.