„Oamenii au exagerat cu ieşitul din casă. Mă tem că într-o săptămână numărul de cazuri va creşte!”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara se arată îngrijorat de ieşirea în număr mare a cetăţenilor din locuinţe odată cu încheierea stării de urgenţă. Acesta avertizează şi vorbeşte despre un val doi de îmbolnăviri dacă măsurile nu sunt respectate.

După perioada de izolare, dorinţa oamenilor de a socializa şi de a ieşi în locuri publice odată cu încheierea stării de urgenţă a răbufnit, fapt remarcat şi de medicul Virgil Musta. Acesta consideră astfel de acţiuni egoiste, care nu îi protejează pe cei din categoria de risc.

În ceea ce priveşte situaţia generată de coronavirus, Musta spune că trendul este descendent ca număr de cazuri, însă nu ne putem culca pe o ureche. Dacă nu vom respecta măsurile, Musta crede că va veni un nou val şi avertizează din acest punct de vedere.

„În momentul de faţă, suntem pe trend descendent cu numărul de îmbolnăviri, dar mi-e teamă că dacă nu se respectă regulile, în decurs de o săptămână sau două va creşte numărul de cazuri. Oamenii au exagerat cu ieşirea din casă şi nu este un lucru foarte bun. Recomand să se cunoască şi să se respecte toate regulile, să fim mai putin egoişti şi chiar dacă nu facem parte din categoria de risc, să îi protejăm pe cei care pot face forme severe de boală.”, a mai afirmat medicul.

Sursă foto: Opinia Timișoarei