Oameni noi în Consiliul Local? USR Timișoara prezintă lista de candidați!

USR are lista pentru Consiliul Local Timișoara! Dan Reșitnec, Ruben Lațcău și Rodica Militaru sunt primele propuneri. Candidatul la Primărie, Dominic Fritz, se declară mulțumit de consilierii cu care vrea să facă echipă.

Președintele USR Timișoara, Dan Reșitnec, ocupă prima poziție pe lista de candidați la CL. În cadrul filialei s-a remarcat pentru coordonarea campaniei Fără Penali în funcții publice la nivel de județ. Înainte să intre în partid, Reșitnec lucra într-o companie de IT pe un post de management.

Vicepreședintele USR Timișoara, Ruben Lațcău, este al doilea favorit. De profesie inginer mecanic, useristul a câștigat aprecierea colegilor săi pentru munca depusă în conturarea de politici publice locale și prezența constantă la dezbaterile publice de la Primărie.

A treia poziție de pe listă este ocupată de Rodica Militaru, membru fondator USR Timișoara. CV-ul său prezintă titlurile de doctor inginer, cadru didactic la Politehnică și consultant pentru sisteme de management. În cadrul USR coordonează elaborarea secțiunii de administrație din programul electoral.

Deși în mod tradițional prima poziție pentru postul de consilier local este ocupată de candidatul la Primărie, Dominic Fritz a declarat anterior că nu este interesat de o altă funcție decât de cea de primar. Candidatul la Primărie este mulțumit de lista de consilieri și este de părere că vocea timișorenilor nu este ascultată în forma actuală a Consiliului Local. „Am ales această listă în mod transparent, nu în spatele ușilor închise. Este o listă de cetățeni pentru cetățeni. Vrem să aducem Consiliul Local mai aproape de oameni, mai ales în cartiere. Consiliul Local nu mai trebuie să fie un instrument de aprobare oarbă a extravaganțelor primarului. Noi îl vom transforma într-un spațiu viu de democrație, în care vocea timișorenilor să fie auzită”, a declarat Dominic Samuel Fritz.

Lista completă USR Timișoara pentru Consiliul Local îi include pe: Dan Reșitnec, Ruben Lațcău, Rodica Militaru, Răzvan Negrișanu, Ana Munteanu, Aida Szilagy, Ovidiu Merean, Paula Romocean, Jorge Gonzalez, Dana Lazăr, Mihaela Rusu, Tiberiu Simionaș, Mihai Mortan, Dragoș Nistor, Cosmin Milos, Andrea Kelemen, Mădălin Dogaru, Victor Drăgoi, Bogdan Răescu, Simona Nanu, Cătălina Jahn, Valerian Munteanu, Larissa Mihala, Adrian Borugă, Alexandru Andrițoiu, Adina Burghel, Ioan Sebastian Ardelean, Sorin Voinea, Victor Lujanschi, Ionuț-Valentin Belgun, Andrei Pechianu.

La finalul lunii februarie, Alianța USR-PLUS va trebui să aleagă lista finală de consilieri locali, județeni și candidații comuni la primării.