O victorie de nota zece! Poli s-a impus categoric cu Argeșul lui Dică

A fost nevoie să vină etapa a X-a pentru ca ASU Poli să câștige primul meci acasă. Timișorenii s-au impus cu 3-0 în meciul cu FC Argeș Pitești, echipă cu pretenții la promovare, dar care nu a arătat deloc acest lucru în meciul de pe „Știința”. Ioan Mera a bifat o „dublă” pentru gazde, iar Artiom Zabun a marcat la primele sale minute în teren pentru echipa lui Mugur Gușatu.

Timișorenii au avut ocazia să deschidă scorul încă din minutul 6, când Axente nu a fost capabil să ajungă o centrare foarte bună a lui Schieb, în careu. Piteștenii au jucat foarte prost și abia au reușit să intre de câteva ori în careul gazdelor. Tot meciul! Acțiunile la poartă ale lui Barbu sau Brînzan au fost foarte slabe, fără niciun pericol pentru Contra. În acest context, primul gol al timișorenilor a venit în minutul 18, după un corner, când portarul Agachi a trecut pe sub minge, iar Mera a șutat și l-a învins. Gazdele au intrat liniștite, cu 1-0 la pauză.

În repriza a doua, Dică l-a trimis în teren și pe Marius Alexe, fostul jucător al lui Dinamo. FC Argeș a reușit să aibă posesia, dar fără să poată pune pericol ofensiv, spre disperarea antrenorului ei, fost atacant campion al României. Nici timișorenii nu au avut mari ocazii, dar au marcat din nou în urma unei faze fixe, în minutul 74. De data aceasta, Ungureanu a trimis din lovitură liberă, iar din careu, Mera a marcat cu capul. În prelungiri, elevii lui Gușatu au mai înscris un gol. Ignea a avut o tentativă nereușită de „foarfecă”, dar Artiom Zabun a urmărit atent și a marcat. Moldoveanul a reușit să înscrie la primele minute un tricoul lui Poli, deoarece a avut de așteptat pentru legitimare peste trei luni.

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Dros, Ignea – D. Radu (F. Trip 90+1′), Ad. Ungureanu (Coadă 80′), Schieb (Zabun 88′) – Mir. Axente

FC Argeș Pitești: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – Andr. Panait, Brînzan (Rz. Matiş 82′), I. Şerban (Blejdea 70′) – Ct. Barbu (M. Alexe 46′), Rob. Grecu, Buhăescu

După meci, Mugur Gușatu a mărturisit că ia un antinevralgic după fiecare meci, indiferent de rezultat, deoarece îl doare capul. „A fost un meci foarte greu, presiune foarte mare. Eu zic că a fost mai mult pe echipa adversă, pentru că ei au venit ca o pretendentă la promovare. Cu jucători valoroși. Mă așteptam la acest lucru, dar băieții mei au avut o reacție, cred eu, pozitivă și foarte corectă vizavi de fotbal. Tot ceea ce am discutat înainte de meci, la pregătirea jocului, a fost respectat de toată lumea. Mă bucur că am marcat. De atitudine n-are rost să vorbim, suntem la superlativ. Eu cred că suntem pe un drum bun, să sperăm că o ținem tot așa. Eu mă bucur că lumea e fericită și sper să o ținem tot așa. Cu toate că vor veni și meciuri mai grele, și înfrângeri. Trebuie să știm să trecem peste ele și să ne bucurăm atunci când e bine, să nu ne întristăm atât de tare atunci când pierdem”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Nicolae Dică a spus că e cel mai slab meci făcut de echipa sa și a recunoscut că Poli s-a apărat foarte bine și le-a blocat culoarele argeșenilor. „Cea mai proastă partidă făcută de noi în acest campionat. Din păcate, nu am reușit să facem o partidă bună după rezultatul pozitiv din ultima etapă. Ceea ce și ziceam, că cei de la Timișoara sunt periculoși la fazele fixe: Mera, Scutaru, Axente, jucători buni în duelul aerian. Din păcate, nu am reușit să-i marcăm la fazele fixe și am primit două goluri din aceste faze. Pe fază ofensivă nu am reușit să ducem multe mingi în fața porții, să ne creăm ocazii, să putem să marcăm gol sau goluri. Într-adevăr, s-au apărat în propria jumătate cu toată echipa și s-au bazat mult pe contraatac și faze fixe. Știam acest lucru, dar nu am reușit să-i desfacem, nu am reușit să venim cu multe mingi în careu”, a punctat antrenorul Piteștiului.

Etapa viitoare, ASU Poli ar fi avut o deplasare lungă, la SCM Gloria Buzău, dar meciul s-a amânat din cauza programului naționalelor de juniori. Timișorenii vor juca peste două etape acasă, cu Metalogobus.