O treime din personalul Spitalului din Oțelu Roșu se vaccinează, în prima tranșă!

Medicii și asistentele cu greu se lasă convinși să se vaccineze în prima etapă de la Spitalul din Oțelu Roșu. Primii care s-au vaccinat au fost managerul unității medicale Alin Mihăescu și directorul medical Aurelia Mateuț.

Din prima tranșă de personal din Spitalul Oțelu Roșu, conducerea u7nității s-a vaccinat cu încredere că este singura modalitate de a stopa acest virus.

Doar așa putem stopa această pandemie care, practic ne-a bulversat viețile tuturor. Există un grad de reticență și în rândul personalului medical din spital, sunt păreri individuale și în context social. Am purtat discuții, despre tot ceea ce înseamnă vaccinarea, nu că ei nu ar cunoaște acest lucru, mai sunt angajați care sunt în convalescență și nu că au refuzat vaccinarea dau au refuzat din motive obiective. Rămâne totuși un grad de personal care este indecis”, ne-a declarat Aurelia Mateuț.

Managerul unității medicale, Alin Mihăescu ne-a precizat că în această primă tranșă s-au primit 70 de doze de vaccin împotriva Sars CoV 2:

În această primă etapă intră o parte din personalul aferent spitalului dar și medicii de familie din oraș, asistentele, medicii stomatologi și farmaciștii, care au dorit vaccinarea. Din spital s-au vaccinat 34 de cadre medicale și personal aferent, cam o treime din întreg personalul spitalului. Nu ne-a lovit de un refuz categoric, ci sunt mai sceptici spunând că așteaptă etapa a doua”, ne-a declarat Alin Mihăescu.

expres banat 1000x100 (2)

Managerul spitalului ne-a mai precizat că s-a vaccinat imediat având exemplul unor specialiști în domeniul medical care au explicat foarte bine acest fenomen, dar și al altor țări cum este Israel unde s-au format adevărate cozi la vaccinare.