O stradă din Timișoara care nu a fost niciodată asfaltată, modernizată cu 90.000 euro și iluminată cu LED-uri

close up of asphalting machinery and tools working at industrial

Deși ne aflăm în secolul 21, în Timișoara încă mai sunt străzi neasfaltate. Printre acestea se numără și strada Spătarul Milescu, din cartierul Ciarda Roșie, realizată din piatră spartă, care va fi modernizată cu 90.000 euro, în următoarele șase luni.

Primăria Timișoara a semnat, în această săptămână, un contract cu firma Superconstruct, care va avea sarcina de a aduce în secolul 21 o stradă din cartierul Ciarda Roșie. Strada Spătarul Milescu are o lungime de 200 de metri și este realizată din piatră spartă, lucru care îngreunează circulația pe această arteră care nu a fost modernizată niciodată.

Strada analizată din municipiul Timișoara este pietruită, fiind într-o stare de degradare avansată şi drept urmare are o viabilitate necorespunzătoare, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii dificile. Strada Spătarul Milescu este situată în partea de sud a municipiului Timişoara în cartierul Ciarda Roşie. Este o stradă înfundată, de aproximativ 200 m liniari cu o tramă stradală variabilă între 8-10 m. În situaţia actuală, strada Spatarul Milescu nu are o structură rutieră de drum, fiind realizată din piatră spartă. Nu există o delimitare a trotuarelor, partea carosabilă nefiind la aceelaşi nivel pe întreaga lăţime între fronturile clădite, iar în situaţia unor ploi strada este circulabilă în condiţii dificile”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Firma cu care municipalitatea a semnat contractul va avea sarcina de a moderniza strada Spătarul Milescu. Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 90.000 de euro, cu TVA inclus, iar acestea ar trebui să fie finalizate în cel mult șase luni.

La finalul lucrărilor, strada din cartierul Ciarda Roșie va fi una urbană și vor fi realizate trotuare. De asemenea, se va realiza rețeaua de colectare a apelor pluviale în canalul menajer, iar zonele carosabile și pietonale vor fi iluminate prin corpuri tip LED eficiente energetic.