O singură asociere vrea contractul pentru lucrările suplimentare de la Mocioni

lucrari conacul mocioni

O singură asociere de firme s-a înscris la licitația pentru contractul de lucrări suplinetare la Conacul Moncioni.

A fost depusă o ofertă din partea asocierii T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader), EURAS. Dacă trece de evaluare, ar putea primi de la CJT 2,65 de milioane de lei. Compania este din Timișoara, are 14 angajați și în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 6,3 milioane de lei.

Nevoia de noi lucrări, neprevăzute în contractul inițial de finanțare, a apărut după ce arhitecții și inginerii au început șantierul. Au descoperit că imobilul monument istoric a suferit intervenții neconforme care nu au fost trecute în acte.

„Ne așteptăm ca lucrările totale să se ridice la suma de 11 milioane de lei până la finalul proiectului. Urmează ca după ce se finalizează partea aceasta de consolidare și refuncționalizare să trecem la partea de dotări, la achiziția de mobilier. Le vom face în paralel și până la finalul termenului prevăzut în contractul de finanțare, 30 aprilie 2024, să reușim să facem toate cele pe care le-am asumat că le vom face în acest proiect”, a declarat recent Alin Nica, președintele CJ Timiș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Lucrările suplimentare se vor întinde pe 120 de zile, dar vor fi corelate cu celelalte etape ale șantierului. Acum, restaurarea vechiului conac boieresc a ajuns la 15%. După reabilitare și revitalizare, conacul va fi inclus într-un circuit turistic și cultural. Va fi creat un punct muzeal care să redea atmosfera originală din vremea familiei Mocioni, cu sală de spectacole, bibliotecă, spații pentru vernisaje, cafenea și vor fi organizate evenimente peste an, precum rezidențe artistice sau tabere de creație, dar și brunch-uri sau baluri în costume de epocă.

 

 

banner maxagro