O săptămână nebună, gestionată de nebuni. Radar social, local, internațional și mai ales belicos!

1. Aș începe cu pogorârea tatălui ce și-a ucis strănepoții și apoi i-a cantonat în rezervații, cam cum ținem noi zimbrii în zona Armeniș, în Estul fost comunist al Europei. Pentru a fi foarte clar, mă refer la indigenii indieni din America de Nord. Și a făcut săracul câțiva pași, de ziceai că are motorașe și la glezne, și la genunchi. A urmat apoi scena apocaliptică, în care un robocop căruia nu i s-a mai făcut de multă vreme schimbul de ulei, ținut de braț de un arlechin ce nu mai renunță la kaki, fac poze pe străzile Kievului în urletul îngrozitor al sirenelor ce anunțau raid aerian inamic. O așa desconsiderare a capacității de gândire și a inteligenței umane, de mult nu am mai văzut. Cum nu am văzut nici urmă de ceva bombe sau rachete. Oricum, războiul continuă. Și spuneți, prieteni, oare Trump nu a fost mătrășit pentru că nu a lansat nici măcar o rachetă asupra altui stat cât timp a fost președinte?

2. Revenind la frumosul nostru municipiu, nu putem să nu observăm cum toate eforturile administrației, partidului și ale oamenilor muncii au un singur țel, un singur gând: nu precupețim niciun efort până nu punem tramvaiul pe șine! Nu ne pasă de traficul rutier, străzile ce nu sunt la vedere le lăsăm cu gropi în asfalt sau cu macadam, după gradul de pe scara ce te acceptă sau nu ca membru al comunității reșițene. Dar noi cu drag și multă satisfacție cetățenească așteptăm rute alternative pe patru benzi, ambulanțe și mașini de pompieri prevăzute cu elice, tuneluri pe rutele ocolitoare, bașca aquaparcurile unde te oprești să mulțumești, înconjurat de bulbuci, minunatei administrații locale.

3. Nu pot să evit subiectul ce a ținut prima pagină locală și națională. Un domn lector, doctor în știința domniei sale, a fost arestat pentru luare de mită. Stați puțin, că nu pot trece chiar atât de ușor. Domnul profesor preda, ghici ce, etica! Unde? La UBB Reșița. Mă duc cu gândul la fosta Sorbonica și îmi dau seama că românii sunt un popor deștept. De ce? Nu au românii proverbul care spune că lupul își schimbă părul (titulatura), dar năravul ba? Nu îmi permit să dau sentințe, dar mă întreb și eu așa, ca un om ce crede că mai are logica și bunul simț la el, ați auzit de așa întâmplări la UBB Cluj? Sau la… Asta după doar câțiva ani de la marea demascare a mitei de la fosta Eftimie Murgu! Vorba țăranului bănățan, dacă ești prea hameș, te ia șlogu.