A mai venit o primăvară. Care parcă, de la an la an, nu mai este pentru noi

Din nou a fost 1 martie. Cu bucuria din ce în ce mai timidă a trecerii de la ger la adierea ceva mai călduță a vântului care aduce noi miresme. Și vă spun cu toată sinceritatea, fără a mă putea bănui cineva că scriu pentru a da bine textul, chiar ieri am auzit primul cântec de împerechere al guguștiucilor. Sau, ca să înțeleagă și miticii, al turturelelor. A fost ieri o zi care de dimineață s-a-mbrăcat în soare și aer de primăvară. Un domn care servește de multă vreme prânzul în aceeași locație i-a oferit chelneriței un mărțișor. Adolescenți mergând cu zarvă pe străzi își ofereau timizi ghiocei sau fire împletite în alb și roșu.

Și gata cu partea idilică. Citesc tot ieri în presa locală despre relațiile de curtoazie ce și le cultivă reciproc președintele Consiliului Județean și Opoziția. La chestia cu Opoziția trebuia să pun ghilimele. De ce? Se pare că în minunatul nostru județ nu se știe că PNL și PSD sunt într-o alianță. Care alianță? Cea care conduce poporul român din mai bine în și mai rău. Domnul Dunca, onorabilul prezident de CJ, s-a trezit admonestând Opoziția, cu ghilimele de rigoare, că face ceva de gen numai gargară și, cu alte cuvinte care, sinceri să fim, nu prea au ce căuta în vocabularul unui ales. Liderul Opoziției, tot cu ghilimele, onorabilul John Crina, cu prima ocazie de ședință în plen a Consiliului Județean a pretins scuze publice din partea venerabilului, altfel își ia colegii și pleacă. Ași, ți-ai găsit! Dom’ președinte n-a ratat ocazia de a-și întări poziția și sentimentele față de partenerul de coaliție. Pardon, față de liderul Opoziției. John a rămas totuși în sală, n-a plecat cu colegii pentru a nu zdruncina legiuitorul și administratorul județului, recte CJ, dar a coborât vocabularul în ulițele prin care anterior se dăduse Dunca cu bicicleta, după ploaie. Deh, orgolii, știință și neștiință a administrației, mai un kilometru de pârtie, mai unul de canalizare etc.

Dar, dragilor, haideți să ne bucurăm de ghiocei și de guguștiuci, că vorba aia, ăștia n-au nevoie nici de asfalt, nici de canalizare. O primăvară frumoasă vă doresc!