O șansă în plus pentru tineri oferită de Asociația Nevo Parudimos

tineri nevo parudimos
1000x100 Cuib de vise 1000x100

25 de reprezentanți ai societății civile, studenți, profesori și consilieri școlari din Reșița, s-au reunit pentru a crea la nivelul comunităților vizate, o atitudine generală mai echitabilă și mai incluzivă pentru toți tinerii, în special pentru cei cu oportunități reduse.

În data de 19.12.2023, Asociația Nevo Parudimos, din Reșița, a organizat evenimentul de multiplicare a proiectului strategic Get Well Together – proiect finanțat de programul Erasmus+ al Comisiei Europene prin acțiunea cheie 2 – Parteneriate Strategice la Scara Mică.

Evenimentul a fost organizat în incinta UBB din Reșița și a reunit 25 de reprezentanți ai societății civile, studenți, profesori și consilieri școlari.

Scopul principal al acestui proiect a fost de a crea la nivelul comunităților vizate, o atitudine generală mai echitabilă și mai incluzivă pentru toți tinerii, în special pentru cei cu oportunități reduse.

Proiectul de față și-a propus să ofere lucrătorilor de tineret și asistenților sociali cunoștințele, abilitățile și instrumentele necesare pentru a sprijini și a împuternici în mod eficient tinerii. De asemenea, activitățile din cadrul proiectului au avut ca și scop creșterea nivelului de participare și implicare a tinerilor marginalizați, oferindu-le instrumente pentru dezvoltarea unei mentalități sănătoase și facilitându-le accesul la diferite oportunități de dezvoltare personală și profesională.

STPT job 1000x200

tineri nevo parudimos

Structura și abordarea proiectului au fost concepute după cum urmează:
• Instruirea lucrătorilor de tineret privind bunăstarea și dezvoltarea unui set de instrumente de lucru, proces prin care fiecare organizație parteneră a selectat cinci lucrători de tineret și a implementat un curs de formare în România. Lucrătorii de tineret au învățat despre bunăstare și elemente prin educație non-formală și au dezvoltat prima schiță a setului de instrumente.
• Valorificarea acestui set de instrumente: organizațiile partenere au pregătit un formular de evaluare și au organizat activități cu tineri și experți pentru a testa setul de instrumente și pentru a obține feedback.
• Activități cu tineri la nivel local, prin utilizarea setului de instrumente, adaptate în funcție de grupul țintă.

Principalul rezultat al acestui proiect îl reprezintă elaborarea ghidului „Get Well Together – o culegere de metode non-formale menite să promoveze importanța sănătății mintale și a bunăstării în rândul tinerilor”, în special a celor cu oportunități reduse.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/