O şansă în plus la viață pentru nou-născuții prematur la spitalul din Caransebeş!

Dotarea secției de nou-născuți a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș continuă prin grija Organizației „Salvați Copiii”.

După ce anul trecut maternitatea a fost dotată cu un incubator și monitor pentru funcții vitale care ajută la reducerea mortalității infantile, în aceste zile secția a fost dotată cu un incubator necesar pentru transportul neonatal. Asta înseamnă că dacă un copil se naște cu probleme medicale grave poate fi de acum transportat cu ambulanța în condiții bune, prin intermediul acestui incubator. Valoarea donației este de 11.000 de euro, ne-a precizat șefa secției, medicul specialist Victoria Dozsa.

„Atunci când avem copii cu probleme la termen sau prematur noi îi trimitem în Centrul Universitar de la Timișoara și pentru un transport în condiții optime este absolut necesar acest incubator. Sunt destul de multe cazuri pe an, chiar noaptea trecută am trimis la Timișoara trei copii, într-o singură noapte…prematuri, cu probleme. Când este necesar chemăm unitate neonatală, dar când nu este nevoie vom transporta cu incubatorul acesta în ambulanță copilul nou-născut spre clinici specializate, pentru investigații suplimentare”, ne-a declarat medicul specialist Victoria Dozsa.

maternitate caransebes

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

maternitate caransebes

Șefa secției de Neonatologie de la Caransebeș I-a mulțumit personal Măriuței Simionescu, președinta „Salvați Copiii” Caraș-Severin, care s-a implicat în acest proiect de utilare a secției cu incubatoare performante.

Din cele peste 500 de nașteri înregistrate anul trecut, aproape 20 la sută au fost premature. Prin aceste incubatoare zeci de copii născuți înainte de termen vor primi o șansă la viață și cu siguranță numărul deceselor în rândul micuților prematuri va scădea, a precizat Victoria Dozsa, șefa secției de neonatologie Caransebeș.

banner maxagro