O sală de sport și un centru educațional, construite în Timiș printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare pentru construcția a două obiective, în Timiș, dedicate sistemului educațional și socio-cultural. Banii vor veni prin Programul Operațional Regional.

În Timișoara va fi finanțată, astfel, construirea unei clădiri cu funcțiunea de centru cultural și educațional, în cartierul Kuncz. Valoarea de care va beneficia obiectivul este de aproximativ 7 milioane de lei.

Clădirea va oferi servicii sociale fără cazare, cu spaţii de odihnă, recreere şi relaxare. Vor fi amenajate săli pentru cursuri artistice, o sală de sport și vor fi oferite activități de after school. Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. De serviciile centrului ar urma să beneficieze aproximativ 100 de persoane din comunitate.

leader board 728 x 90 px

„Este una dintre zonele cele mai defavorizate din Timișoara. Cu acești bani vom construi o clădire pe trei niveluri,  vom oferi servicii sociale, un after school pentru copiii din zonă, dar o să fie și un centru cultural, o zonă de spectacole, ca să aducem cultura în cartiere.”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

O a doua investiție ar urma să aibă loc în Lugoj, prin construirea și dotarea unei săli de sport școlare la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”. Valoarea investiției este de 6,7 milioane de lei.

Proiectele vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării.