O primărie din Timiș cumpără aproape 500 de tablete pentru dotarea școlii din localitate

Pregătiri pentru venirea valului patru de Covid-19 într-o comună din județul Timiș. Primăria Săcălaz intenționează să cumpere aproape 500 de tablete, 45 de laptop-uri și 25 de table interactive pentru dotarea școlii din localitate. Investiția se ridică la peste 220.000 euro, finanțarea fiind asigurată de la Uniunea Europeană.

Elevii care învață la școala gimnazială din comuna Săcălaz, aflată lângă Timișoara, vor avea parte de echipamente IT moderne. Primăria Săcălaz a lansat o licitație publică în vederea achiziționării a numeroase tablete, laptop-uri și table interactive cu bani europeni, cu scopul dotării unității de învățământ. Asta în condițiile în care reprezentanții instituției se așteaptă ca elevii să facă din nou cursuri online, din cauza pandemiei de Covid-19.

Concret, Primăria Săcălaz vrea să cumpere 482 de tablete pentru uz școlar cu acces la internet pentru o perioadă de doi ani. „Aceste tablete sunt destinate folosirii de către elevi, astfel încât orele de pregătire să se poată desfășura online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ”, scrie în anunțul de participare la licitație.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, instituția va achiziționa și 45 de laptop-uri care vor fi puse la dispoziția profesorilor în vederea derulării activității didactice, precum și 25 de table interactive.

Valoarea totală estimată a contractului se ridică la peste 220.000 euro, cu TVA inclus. Aceste echipamente IT urmează să fie cumpărate de Primăria Săcălaz în cadrul unui proiect european finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, contractul fiind semnat la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 20 septembrie, la ora 15.00.