Cu bani europeni, Primăria Timișoara cumpără un RMN de un milion de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara va beneficia de un RMN de ultimă generație, în viitorul apropiat. Aparatul modern va fi cumpărat de primărie în cadrul unui proiect european, în urma unei investiții de peste un milion de euro.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara va fi dotată cu un echipament medical modern. Este vorba de un RMN, iar contractul privind furnizarea acestui aparat a fost semnat de către Primăria Timișoara în urmă cu câteva zile. Astfel, RMN-ul va fi livrat de o firmă din București, iar investiția se ridică la peste un milion de euro, cu TVA inclus.

Furnizorul se obligă să furnizeze echipamente medicale – Lot nr. 4, inclusiv transport, montaj (documentație tehnică, proiect tehnic, obținere autorizație și orice alte documente care ar putea fi necesare pentru instalarea aparatului, verificare documentație tehnică), efectuarea lucrărilor aferente (eventuale consolidări sau orice alte intervenții asupra locației unde va fi amplasat echipamentul RMN)”, scrie în contract. De asemenea, firma va avea obligația de a pune în funcțiune RMN-ul și de a instrui personalul.

RMN-ul va fi cumpărat de Primăria Timișoara în cadrul unui proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional. Firma din București are sarcina de a livra aparatul în termen de 90 de zile de la data prevăzută în ordinul de începere a furnizării lui.

tmc 640