O oră din dormitorul lui Mocioalcă

După ora 3 noaptea, majoritatea oamenilor se află în dormitorul lor. Plecând de la această curajoasă afirmaţie, tragem concluzia că şi deputatul Mocioalcă s-a aflat în dormitor, în noaptea de 25 spre 26 februarie 2016. Că de la orele 3 trecute cu 26 de minute demnitarul nu dormea, asta ţine de-acum de domeniul evidenţei crepusculare. Cel puţin până la orele 4 şi 22 de minuţele. Dovada o găsim pe pagina de Facebook Ion Mocioalcă Politician, apreciată acum de vreo 800 de alegători: unii dintre ei aranjaţi în funcţii publice, alţii, bănuim, fremătând în aşteptare. În cele 56 de minute ale efervescentei nopţi, Mocioalcă a bătut toate recordurile adversarilor săi politici, reuşind 10 postări (noctambulice?). Una la 5 minute şi 36 de secunde. În medie, doar! Că en detail…

Să pătrundem împreună în meandrele concretului acelei ore de vis a domnului deputat. Iar când zicem de vis, nu ne referim deloc la vreun vis, ci la a trăi o oră-n dormitor ca-n vise. Deci, probabil cu laptopul în pat, în poală sau lângă, Mocioalcă a făcut prima atingere a sculei la ora 3:26. Şi a scris că Primăria Reșița aplică sancțiuni pentru felul în care arată Aleea Gugu, punând corect şi link-ul cu sursa de pe site-ul Vest TV Reşiţa. După numai un minut, la 3:27, ce să vezi? Ne trimite să vizităm cea mai spectaculoasă cale ferată din România: Oraviţa–Anina. Ce-o fi având Mocioalcă ca (pardon), în acelaşi minut, să ne plimbe de pe Gugu hăt, departe, ne-am prins văzând linkul cu un site acoperit al stângii sale inofensive.

Apoi, însă, Mocioalcă ia o pauză. Mare. Nu mai face nicio mişcare feisbuchistă jumătate de ceas! 29 de minute din ora sa de Cartea recordurilor nocturne sunt un mister. O fi aţipit? O fi tras ceva? Ceva-ceva pare c-a fost, căci omul a revenit cu forţe proaspete: a urmat un val de opt postări în 26 de minute! Una la 3 minute şi 15 secunde! Dar prima dintre ele ne luminează! La 3:56, aplicând copy-paste-ul Victoraşului plagiator, năşic şi fost şef PSD, Mocioalcă ia probabil poziţia sculat şi preia o postare a lui Ponta, cu trimitere la răstălmăcirea unor declaraţii ale premierului Cioloş despre starea economiei. Şi-n acelaşi minut, paf, ţinteşte înc-o raţă pesedistă: link către un articol din caon, despre o interpelare a colegului deputat Ioan Benga. După minutul dedicat partidului mult iubit, îi trebuie alte şase ca să vadă ce face cu televiziunea de suflet. Şi scrie, la 4:02: „Abuzul ANAF în cazul Intact, condamnat în Parlamentul European“, cu link către ştirea apărută pe site-ul unui permanent invitat în studioul Antenei 3, care dezinformează încă din titlu. După 8 minute de meditaţie, Ion Mocioalcă Politician ajunge la concluzia că e cazul ca pe pagina lui de FB să mai bage şi ceva cu el. Caută ştiri despre un proiect de lege semnat împreună cu Benga şi cu alţi câţiva parlamentari, ceva cu avioane. Şi începe plasarea link-urilor: 4:10, către un site obscur, 4:13, către un ziar din… Iaşi, 4:14, către, Evrika!, Mediafax.

Odată depăşit punctul culminant al relaţiei nocturne cu FB, Mocioalcă se relaxează. Îşi încheie năbădăioasa aventură oferindu-ne, la 4:20, 19 motive pentru care trebuie să vizităm România. De ce 19? Pentru că fix 19 a găsit el pe un site cu poze. Iar la 4:22 se apropie şi mai mult de căldura intimă a patului său, postând un link cu poze din Banatul Montan. Ce-i frumos e frumos, dar nu întotdeauna mult e şi sănătos. Excesele aleşilor pot dăuna alegătorilor.

 

 

 

 

 

 

*Această rubrică este un pamflet. O pastilă nerecomandată încruntaţilor, morocănoşilor, celor care nu ştiu de glumă. Sau poate tocmai pentru ei este!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/