O nouă viață pentru obiectele uzate. Arta în comunitate le colectează ca să le transforme în creații artistice

upcycling art
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Aveți obiecte vechi depozitate în casă în curte sau în grădină? Arta în comunitate vă invită să le donați ca să le transforme în creații artistice.

Ce aveți de făcut? Selectați obiectele pe care doriți să le donați, fotografiați-le și trimiteți imaginile pe adresa de e-mail artaincomunitate@gmail.com. Materialele se vor strânge în cursul lunii ianuarie. Dacă obiectul sau obiectele voastre sunt selectate, veți fi contactat de echipa Arta în comunitate și acestea vor fi transformate în obiecte de mobilier stradal sau obiecte de artă. Cele mai frumoase obiecte vor fi amplasate în spațiul verde din fața Galeriei Park (str. George Enescu nr. 1).

„Ne dorim să creăm în fața Galeriei Park un spațiu de întâlnire prietenos în care să ne putem așeza pe scaune sau băncuțe la un pahar de vorbă și un schimb de idei creative. Va fi un spațiu artistic, deschis tuturor, creat în mod ecologic prin recuperarea și reutilizarea unor materiale vechi.”, au transmis organizatorii.

Echipa și-a propus, prin acest call de implicare socială, ca împreună cu partenerii de la NavaC2 să recupereze obiecte vechi din comunitate, care să fie apoi recondiționate și transformate în scaune, băncuțe, mese sau alte obiecte decorative. Astfel sunt reduse deșeurile care sunt transformate în materie primă pentru noile creații artistice. Se caută în mod special scaune, măsuțe, bănci, cutii metalice, euro paleți sau alte obiecte care pot fi transformate în mobilier stradal. Însă organizatorii sunt deschiși să primească și alte propuneri creative.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Arta în comunitate este un proiect cultural care își propune să aducă oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni. Prin donația unor obiecte vechi puteți contribui la proiect sau puteți deveni voluntar (menționați în e-mail intenția).

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching. Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Parteneri: NavaC2, Casa de Cultură a Studenților Timișoara, DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/