O nouă specializare la Școala Duală Banat. Se dă startul înscrierilor

laborator 2 scoala duala banat

Din 4 iulie, absolvenții claselor a VIII-a care vor să urmeze cursurile Școlii Duale Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara sunt așteptați la înscrieri. Cei care doresc să devină meseriași în una din meseriile tehnice extrem de căutate și bine plătite pe piața muncii se pot înscrie până în 8 iulie. La cererea operatorilor economici parteneri în program, din anul școlar 2022–2023 va funcționa și o nouă specializare, cea de Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Pentru anul școlar 2022-2023, la Școala Duală Banat sunt disponibile 96 de locuri, distribuite astfel:

24 locuri – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice (cod fișă înscriere: 568D)

24 locuri – Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice (cod fișă înscriere: 537 D)

36 locuri – Electromecanic utilaje și instalații industriale (cod fișă înscriere: 543 D)

12 locuri – Operator mașini cu comandă numerică (CNC) (cod fișă înscriere: 530 D)

Specializarea Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice apare în acest an la cererea operatorilor economici parteneri în program, ca o cerință a pieței muncii. Aceștia vor asigura și pregătirea practică a elevilor pe parcursul celor 3 ani de studiu, precum și prioritate la angajarea acestor elevi.

Cum se realizează înscrierea? Elevii sau părinții/reprezentanții legali ai elevilor vor completa în perioada 4–8 iulie fișa de opțiuni pentru învățământul dual la secretariatul școlii gimnaziale absolvite. După completarea acesteia, trebuie să o depună la secretariatul Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara (strada Renașterii, nr. 24/ A), în perioada 4-8 iulie, între orele 9-15.

CITEȘTE ȘI: Meseriașii de la Școala Duală Banat, gura de oxigen pentru multinaționalele din vest care se confruntă cu lipsa forței de muncă

Pe lângă pregătirea practică la școală și în companii de top, cu aparatură de ultimă generație, elevii se bucură și de alte beneficii: bursă lunară de 400 lei, cazare gratuită, masă decontată de Primăria Timișoara, obținerea unui certificat de calificare profesională recunoscut în Europa – Europass, mentori dedicați programului și foarte bine pregătiți. Cei care doresc își pot continua studiile la liceul seral, pentru a-și lua diploma de bacalaureat.

1000 x 100 gif logiscool