O nouă rectificare a bugetului Timișoarei, o nouă tranșă spre Colterm

colterm timisoara

Administrația Timișoarei pregătește o nouă rectificare de buget pentru a suplimenta fondurile pentru Colterm. Peste 10 milioane de lei vor autoritățile să ajungă la regie.

Primarul Dominic Fritz este cel care va propune Consiliului Local Timișoara, ce se reunește, marți după masa, ca 10,6 milioane de lei să fie folosiți pentru pregătirile pentru sezonul rece.

„E o nouă tranșă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune și gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat și de explozia prețului la curent. De la 1 septembrie, societățile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de prețuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părțile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme și societățile de termoficare să poată cumpăra energie la preț plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populației”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Până în prezent, Colterm a primit din subvenții aproximativ 140,9 milioane de lei, iar până la finalul anului subvenția va depăși 150 milioane de lei (de la bugetul local 84 de milioane de lei și de la Guvern 67,8 milioane lei). În ultimii 2 ani, Colterm a primit subvenții în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tot în cadrul acestei rectificări vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală, cu 2.250.000 de lei, întreținerea spațiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităților de învățământ din Timișoara cu consumabile și plata utilităților – 1,8 milioane de lei și finanțarea competițiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul – 350.000 de lei.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/