Anchete în trafic pe drumurile din vestul țării pentru a coordona investițiile

masina drdp

Șoferii care circulă pe unele drumuri din vestul țării vor fi trași pe dreapta și chestionați cu privire la destinație. Încep anchete în trafic, coordonate de DRDP Timișoara, pentru a ști unde este nevoie de investiții în infrastructură.

În zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie, în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație origine – destinație.

„Acest studio, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa, destinația cursei, scopul călătorie, pentru vehicule de transport marfă felul mărfii, iar pentru vehicule de pasageri numărul de pasageri”, transmite DRDP Timișoara.

Vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, pe DN 57B – Petnic, județul Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Nu vor fi înregistrate numărele de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime. CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/