O nouă licitație pentru strategia de alimentare cu energie termică a Timișoarei

colterm3

Primăria Timișoara încearcă pentru a doua oară să găsească o firmă dispusă să întocmească o „strategie de alimentare cu energie termică” a orașului. Astfel, a lansat o nouă licitație publică, valoarea estimată a contractului fiind de peste 70.000 de euro.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Timișoara lansa o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să întocmească strategia de alimentare cu energie termică a orașului. A fost depusă o singură ofertă care a fost considerată neconformă, astfel că licitația s-a anulat.

Iată că după câteva luni de la acest eșec, Primăria Timișoara a decis să lanseze o nouă licitație publică pentru întocmirea strategiei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Strategia de alimentare cu energie termică a consumatorilor din Municipiul Timișoara va include soluțiile tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire pe tot lanțul producție – transport/distribuție –consum energie, proiecte de investiții până în 2026 și studii pentru continuarea investițiilor după 2026 în vederea: – reducerii pierderilor de energie termică pe rețelele de transport și distribuție a energiei termice și tranziția spre sistem de încălzire centralizată de generația 4 cu utilizarea surselor de energie regenerabile; – reducerii impactului deșeurilor municipale din Timișoara asupra mediului și valorificarea energetică a combustibililor alternativi; – înlocuirii capacităților pe cărbune din SACET Timișoara cu capacități pe gaz natural pentru reducerea emisiilor de CO2”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 70.000 de euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 17 mai, la ora 15.00.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a pregătit și patru măsuri pe termen mediu și lung pentru salvarea Colterm, iar instituția speră să poată accesa bani europeni pentru implementarea lor.

 

banner 970 x 250