O nouă întrunire cu cântec a consilierilor locali din Oravița. Primarul Ursu, absent și astăzi

Ședința ordinară a Consiliului Local de săptămâna trecută a fost un adevărat fiasco, motivul principal al suspendării întrunirii fiind neparticiparea edilului Dumitru Ursu, în calitate de inițiator al proiectelor. Reluarea ședinței, tot fără primar, nu a fost departe de episodul anterior. Singura diferență a fost aceea că aleșii locali au hotărât totuși astăzi să supună votului două proiecte de hotărâre.

Deși nesupunerea la vot a celor 28 de proiecte de pe ordinea de zi de la sfârșitul săptămânii trecute a reprezentat un avertisment dat primarului în exercițiu de către aleșii locali de pe Valea Carașului, aceștia subliniind că este singurul în măsură să aducă clarificări acolo unde există nelămuriri, reluarea ședinței ordinare nu a venit cu îmbunătățiri majore. În ideea desfășurării ședinței în condiții optime, șeful administrației publice locale a fost reprezentat astăzi de către consilierul personal al acestuia, Lorena Ion, fapt care, din nou, a stârnit nemulțumiri.

Conștienți că rolul aleșilor locali este acela de a milita pentru interesele cetățenilor, reprezentanţii partidelor politice au conchis să nu supună votului toate proiectele de hotărâre, ci doar pe cele care servesc la decongestionarea lucrurilor pe segmentul bugetar, medical și educațional. Astfel, proiectul care a reușit să aibă sorți de izbândă a fost cel privind rectificarea bugetului propriu. În acest caz, au fost puse pe tapet sumele necesare pentru stingerea arieratelor, precum și cele necesare pentru acoperirea salariilor angajaților pe luna decembrie, asta pentru ca personalul din primărie să nu rămână cu buzunarele goale în prag de sărbători.

O altă problemă stringentă care nu putea suporta amânare se referă la sprijinul financiar oferit Spitalului Orășenesc Oravița, mai exact achiziționarea unei stații de oxigen, din bugetul local, în valoare de 70.000 lei, ținând cont că, prin ordin de ministru, s-a luat decizia ca unitatea medicală din urbe să devină spital suport COVID-19. Tot în contextul SARS-CoV-2 s-a discutat și despre întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea unor finanțări europene, aici fiind vorba despre următoarele proiecte: „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, precum și „Dotarea secției ATI din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Mai mult decât atât, pentru ca școala online să se poată desfășura în condiții optime, fără ca vreunui elev să-i fie limitat accesul la educație, UAT-ul de pe Valea Carașului mizează pe banii europeni atât pentru dotarea tuturor şcolarilor cu tablete, a profesorilor cu laptopuri, cât și pentru dotarea sălilor de clasă cu toate echipamentele necesare parcurgerii materiei folosind tehnologia modernă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/