O nouă etapă de întreținere a sistemelor de termoficare Colterm. Investiții de 117 milioane de lei pentru reabilitări

Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Nicolae Robu a vorbit despre aprobarea unei finanțări de 117 milioane pentru a doua etapă a proiectului pentru Colterm, care constă în retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare a municipiului Timișoara, sistem raportat la normele de protecție a mediului pentru emisiile poluante în aer și creșterea eficienței în alimentarea căldurii urbane. Lucrările au loc în două loturi. 

Este vorba despre două loturi: primul – de aproximativ 10 kilometri de traseu de rețea termică primară şi al doilea – format din 20 de kilometri de rețea termică secundară. Contractul de licitație a fost semnat deja, iar municipalitatea spune că în 24 de luni lucrările de întreținere vor fi gata, plus o perioadă de 36 de luni alocate pentru modificarea eventualelor defecte. Din cele 24 de luni, 3 luni sunt necesare proiectării, iar 21 de luni – lucrării de execuție.

„Am reușit să ducem la bun sfârșit prima etapă. Am stat de vorbă cu reprezentanții firmelor care au câștigat, 2 firme partenere și le-am asigurat sprijin pentru avizele ce depind de noi. Le punem la dispoziție amplasament pentru șantier și demararea acțiunilor. Va fi deranj inevitabil pe parcursul lucrărilor. Rezultatul este spre beneficiul timișorenilor și pe termen destul de lung, pentru asemenea lucrări au durată de viață de zeci de ani. Este singura modalitate de folosire a energiilor regenerabile. E limpede că trebuie păstrat sistemul centralizat pentru că doar așa putem ține pasul cu exigențele din ce în ce mai ridicate în privința protecției mediului și a folosirii resurselor regenerabile.”, spune Nicolae Robu.

55 de milioane de lei este investiția pentru lotul 1, iar pentru lotul 2,62 milioane de lei. Serviciile de proiectare au fost estimate la 1.500.000 lei.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/