O nouă destinație de poveste în Munții Banatului! Lac cu pontoane pentru pescuit, trasee pentru biciclete prin pădure și teren de fotbal cu nocturnă!

O singură semnătură mai e necesară pentru ca jumătate de milion de lei să ajungă în comuna în care se îmbuteliază Aur’a, apa de aur a Banatului! Banii vor fi cheltuiți pentru amenajarea Lacului Danila!


„Proiectul privind amenajarea lacului este 99% eligibil, a plecat la București, la AFIR. Urmează doar să semnez pentru ultima fază”, a spus entuziasmat primarul comunei Ocna de Fier, Petre Panescu. Prin Grupul de Acțiune Locală Timiș-Caraș, s-au obținut banii necesari înființării unui pavilion cu scenă pentru diferite evenimente și construcția unui ponton de lemn pentru agrement, pentru pescuit și alte activități sportive sau recreative. Veștile bune nu se opresc însă aici. „Am măsurat drumul către lac și vom avea un proiect și pentru modernizarea acestuia, probabil asfaltare, cel puțin pietruire. În plus, mai avem un proiect pentru o alee de promenadă, pe unde trecea cândva trenulețul sat.Totodată vă pot spune că am fost la ședință la Consiliul Județean, pentru consultări la buget, și suntem prinși prinși cu drumul în programul de 8.000 de metri, de la Bocșa la Crucea Fierului, cu astupare cu mixtură sfaltică și cu repararea rigolelor pe porțiunea de drum județean, să nu mai vină apa în momentul în care plouă să umfle asfaltul”, a mai spus edilul-șef.

Fost fotbalist în prima ligă din România, primarul Panescu a făcut eforturi pentru ca Ocna de Fier să aibă și un teren de fotbal modern. E vorba despre un teren cu iarbă sintetică, tribună și instalație de nocturnă. „A costat 50.000 de euro. Am intabulat toate drumurile și urmează să le asfaltez, dar mi-am dorit și un teren de sport, va fi dat în folosință cât de curând. Acum urmează să intabulez și centrul civic și să-l trec la modernizare!”, a mai dezvăluit Panescu, care așteaptă de la o zi la alta tot mai mulți turiști în zonă. Cadrul natural e de poveste, iar încet, încet, la Ocna apar suficiente motive măcar pentru o excursie de weekend.