O nouă demisie! Paul-Sebastian David de la USR a plecat din Consiliul Local

paul

Abia reîntregit după jurământul depus de social-democratul Marius Baboniu, Consiliul Local al municipiului Lugoj rămâne din nou cu doar 18 consilieri din totalul de 19.

Cea mai recentă demisie aparține lui Paul-Sebastian David de la USR care a renunțat la funcția de consilier, demisia fiind înregistrată la Primăria Municipiului Lugoj.

Motivele demisiei sunt legate de sarcinile de serviciu ale lui David. Acesta lucrează la o companie multinațională din Lugoj și este detașat cu serviciul într-o țară din Occident, ceea ce a necesitat și stabilirea cu domiciliul în țara respectivă. În viitor, se va muta, din aceleași motive, într-o altă țară din vest, pentru cel puțin un an. În aceste condiții, a decis să renunțe la funcția de consilier municipal.

„În principiu, următorul de pe listă este Marius Savu. El ar trebui să îl înlocuiască în Consiliul local pe Paul David, dar vom avea o ședință în cadrul partidului și vom vedea dacă este dispus să facă acest pas”, a precizat dr. Erwin Floroni, președinte al USR – Plus Lugoj.

La ora actuală, USR Lugoj are 335 de membri și deține trei posturi de consilieri locali. Ceilalți doi consilieri sunt Daniela Țepeș Paleu, care este și vicepreședinta partidului și Vari Lajos Ernestin.

Aceasta este cea de-a patra demisie înregistrată în Consiliul local, după alegerile din septembrie 2020. Au mai părăsit funcțiile de consilier medicul Dan Cliciovan (PNL), șeful Compartimentului ATI de la Spitalul Municipal Lugoj, din cauza sarcinilor de serviciu pe timpul pandemiei, Nicu Bădina, un veteran al politicii locale, care este în prezent consilier județean din partea PSD și Gherlinde Opriș, tot de la PSD, care a trecut în cadrul administrației municipiului Lugoj.