O nouă biserică la Timișoara. S-a pus piatra de temelie

biserica noua la Timisoara
Cuib de vise 1000x100

La Timișoara va fi construită o nouă biserică. Recent, mitropolitul Banatului a pus piatra de temelie pentru lăcașul de cult care va fi realizat în zona Blașcovici.

Credincioșii din Timișoara se vor putea ruga într-o nouă biserică. În urmă cu câteva zile, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru ridicarea lăcașului de cult în zona Blașcovici, cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil și Sf. M. Mc. Gheorghe”. Piatra de temelie a fost adusă de pe Muntele Sinai.

De câțiva ani, credincioșii parohiei se roagă într-o biserică de lemn care, cu timpul, a devenit neîncăpătoare. De aceea, preotul paroh și Consiliul parohial au decis să edifice o biserică nouă, reprezentativă pentru comunitatea creștin-ortodoxă tot mai numeroasă. Chiriarhul a sfințit apa și untdelemnul, apoi au fost citite de preoții parohiei și de ceilalți preoți slujitori îndătinatele rugăciuni în cele patru laturi ale bisericii. După acest moment liturgic special, au fost așezate hrisovul și placa inscripționată cu datele specifice acestui moment binecuvântat, împreună cu o piatră adusă de la Muntele Sinai. La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Ioan a vorbit despre rolul Bisericii în urcușul nostru duhovnicesc și despre datoria enoriașilor de a sprijini construcția noii biserici parohiale, pentru că, ctitorii sunt pomeniți mereu la toate slujbele ce se vor oficia în acest sfânt lăcaș”, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

publicitate si promovare in ziar

Parohia Timişoara – Blaşcovici, din cadrul Protopopiatului Timişoara I, a fost înfiinţată la data de 1 decembrie 2009 şi cuprinde 920 de familii, cu aproximativ 2.021 de credincioși.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/