O linie de tramvai se extinde până la unul dintre mallurile timișorene. Promisiuni pentru un transport public mai bun!

Din această primăvară, timișorenii vor putea ajunge și cu tramvaiul direct la mall. Mai precis, la Shopping City, cu tramvaiul 7. După patru ani de când proiectul liniei ridicate din bani privați stă blocat, Nicolae Robu spune că situația se va rezolva. De asemenea, promite un transport public mai bun pentru toți timișorenii.

Din toamna lui 2015, linia de tramvai ce leagă Shopping City de linia deja existentă a tramvaiului 7 stă neterminată. Marea problemă a fost stația de măsurare a parametrilor aerului, pentru care au venit în sfârșit aprobările să fie mutată la câțiva zeci de metri mai încolo. „Suntem pe punctul de a muta stația de măsurarea a parametrilor aerului din Calea Șagului. Avem autorizația de construcție. Efectuarea lucrărilor și plata revine în sarcina celor de la Shopping City. Sperăm ca într-un timp foarte scurt, de îndată ce vremea va fi corespunzătoare, să se poată face acea construcție pentru mutare. E vorba de o platformă din beton, lucrările sunt minimale. După trei ani (n.r. de fapt, peste 4), suntem aproape de momentul în care linia de tramvai făcută pe bani privați va fi dată în folosința timișorenilor.”, a declarat primarul Robu.

Practic, după ce fondul de investiții ce deține Shopping City va finaliza linia de tramvai, trasă până în locul unde e stația de măsurare a calității aerului, linia tramvaiului 7, care circulă acum de la depoul din Dâmbovița până pe Calea Torontalului, se va mai prelungi cu o stație. Robu spune că oricum are în plan suplimentarea mijloacelor de transport în comun pe toate liniile. „Ne propunem să suplimentăm pe toate liniile mijloacele de transport în comun, tocmai pentru a face acest transport mai atractiv. Sunt vreo 50 de noi șoferi și vatmani angajați și mai sunt câteva zeci pe procedură. Durează foarte mult până ei fac anumite traininguri și parcurg procedurile legale.”, a explicat edilul.