O lecție despre trecut, dedicată Centenarului

O lecție despre trecutul nostru va fi predată celor prezenți luni la acțiunea organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și dedicată Centenarului.

„Cusături tradiționale pentru fiecare” este denumirea celei mai apropiate acțiuni pe care a pregătit-o Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin în cadrul proiectului dedicat Centenarului: „Tradiții Românești/Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri”.

„Acțiunea are ca obiective: o mai bună cunoaștere a tradițiilor locale, promovarea și conservarea acestora, afirmarea valorilor culturale identitare și transmiterea lor tinerelor generații”, transmit reprezentanții centrului.

Mai exact, mâine, începând cu ora 11.00, în sala de clasă de la etajul I – clasa a II-a C a Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reșița, prof. Maria Sandu va prezenta fenomenul cusăturilor tradiționale în trecut și prezent și va susține, deopotrivă, o lecție demonstrativă de cusut.

Sursă foto: Arhivă