O istorie împletită cu rafinament și eleganță clasică sub cupola a 4 stele

Băile Herculane – punctul de maxim interes pentru străini: bloggeri, agenții, gazete de renume, toți spre o singură țintă: Grand Hotel Minerva – un concept deosebit pentru una dintre cele mai vechi stațiuni balneo din lume.

The Guardian sau Spa It Girl sunt doar două dintre numele cu greutate mondială, care și-au focusat atenția asupra unității hoteliere, care prin serviciile ridicate la grand de artă puse la dispoziția turiștilor au dezvoltat un nou concept, fiind deschizătorii unor drumuri încununate cu succes și ce au ca obiectiv principal promovarea întregii stațiuni de pe Valea Cernei.

„Faptul că atât de mulți turiști străini ne vizitează, pentru a se bucura de micul nostru colț de paradis și că inclusiv turiștii români nu mai sunt doar cei din sud-estul țării asta ne demonstrează încă o dată că suntem pe drumul cel bun și că Băile Herculane își vor recăpăta încet, dar sigur strălucirea de altădată”, spun administratorii complexului Grand Hotel Minerva.

Unul dintre punctele forte ale acestei locații și pentru care există deja o bătălie pe locurile pentru tratament îl constituie pachetul Balneo Minerva, tocmai pentru proprietățile curative miraculoase ale apei cu sulf, aparatura medicală de ultimă generație și pentru profesionalismul personalului medical. Eleganța, rafinamentul și mai ales serviciile fără cusur din acest loc, în duet cu întregul pachet de tratamente, nu fac altceva decât să te „oblige” să spui „jos pălăria” în fața unor așa profesioniști. Elementele de bază ale pachetului nu sunt puține la număr și fiecare în felul ei este la fel de importantă. Electroterapia, ultrasunetul, băile de sulf, magnetoterapia, băile cu dioxid de carbon sau ozonterapia se completează perfect și sunt puse la dispoziția clienților pe parcursul a 5 zile de tratament. Ce presupun aceste proceduri și care sunt efectele? Administratorii hotelului detaliază:

Electroterapia

Se realizează prin curenți diadinamici, curenți interferențiali, Tens, curenți Trabert, curenți galvanici.

Efectele electroterapiei:

  • Diminuarea durerii;
  • Stimularea circulației şi intensificarea troficității;
  • Stimularea nervilor, de exemplu prin antrenamentul inervaţiilor şi tratamentul paraliziei;
  • Stimulare musculară pentru dezvoltare/menținere musculară;
  • Relaxare musculară.

ULTRASUNETUL

Ultrasunetul  – efectuează un fel de micro masaj al celulelor şi țesuturilor, care este însoțit de apariţia de căldură şi asigură un efect anestezic, „înmuierea aderenţelor”, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine și a ţesuturilor. Efectele fiziologice ale ultrasunetelor sunt Analgetice Miorelaxante  Hiperemiante.

BĂI DE SULF

Oferă ajutor terapeutic în reumatism, dureri de spate, nevralgii și multe altele. S-a demonstrat că vindecă multe boli datorită conținutului de hidrogen sulfurat.

MAGNETOTERAPIA

Ajută la echilibrarea funcțiilor întregului organism prin folosirea unor magneți de diferite mărimi și tipuri, având astfel și puteri variabile, care pot fi aplicați la nivelul întregului corp sau doar pe anumite zone, în funcție de necesități. Specialiștii în magnetoterapie afirmă că acest tratament alternativ ar avea o serie de beneficii asupra organismului, printre care:

  • Îndepărtarea durerilor de cap, menstruale, articulare;
  • Eliminarea insomniilor, stresului, oboselii;
  • Estomparea cicatricelor și a altor semne inestetice;
  • Ameliorarea circulației sangvine, funcției digestive, renale;
  • Vindecarea optimă a fracturilor, ulcerațiilor;
  • Tratarea entorselor, contuziilor și a altor traume.

OZONOTERAPIA

Beneficiile ozonoterapiei sunt din ce în ce mai vaste și recunoscute de medicii din întreaga lume. Puterea acestei terapii crește șansa la viață. Este o tehnică medicală de tratament, efectuată de medicii antrenați în acest domeniu, pentru sportivi, unde tratamentul cu ozon asigură o mai bună oxigenare a țesuturilor, inclusiv a mușchilor, ceea ce duce la o creștere a rezistenței la efort, cu performanțe sportive mai bune, iar pentru vârstnici sau persoane adulte, nu neapărat bolnave, terapia cu ozon duce la o mai bună oxigenare a țesuturilor, o stimulare a imunității organismului și o creștere a rezistenței la infecții.

AEROSOLI

Terapia cu aerosoli este o modalitate revoluționară de tratare a multor condiții, inclusiv boli obstructive ale căilor respiratorii. Această formă de tratament implică introducerea medicamentelor în căile respiratorii inferioare prin intermediul aerosolilor, pentru a se obține un efect topic sau sistemic.

KINETOTERAPIA

Kinetoterapia face parte din medicina fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

Principalele obiective ale tratamentului kinetoterapeutic sunt următoarele:

  • Relaxarea;
  • Corectarea posturii și aliniamentului corporal;
  • Creșterea mobilității articulare;
  • Creșterea forței musculare;
  • Creșterea rezistenței musculare;
  • Creșterea coordonării, controlului și echilibrului;
  • Corectarea deficitului respirator;
  • Antrenamentul la efort;
  • Reeducarea sensibilității.

REFLEXOTERAPIA

Cu o vechime de mii de ani, reflexoterapia are beneficii uimitoare pentru sănătate, nu doar în ceea ce privește vindecarea, ci și în prevenția anumitor boli. Reflexoterapia este un instrument neinvaziv de tratament, aplicație a reflexologiei, ce are la bază conexiunea energetică a anumitor puncte și zone aflate pe urechi, pe mâini și pe tălpile picioarelor cu fiecare organ și cu părți ale corpului.

BAIE GALVANICĂ

Îmbină acţiunea apei calde cu cea a curentului galvanic, folosindu-se patru celule (cuve pentru membrele inferioare şi superioare). Producând hiperemie locală, activând metabolismul și stimulând troficitatea țesuturilor, terapia are efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice și de activare a circulației periferice.

BAIE CU CO2 ȘI BULE

Baia cu dioxid de carbon este o metodă utilizată în profilaxia și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Printre indicațiile terapeutice: HTA std I-II (hipertensiune arterială, stadiile I-II), recuperarea sechelelor după infarctul acut de miocard, cardiopatia ischemică, valvulopatii operate, tulburări circulatorii periferice arteriale și venoase (ex: sechele postflebitice, boala Raynaud, insuficiența venoasă etc).

Cu o înfățișare complet nouă, un design rafinat, modern, adaptat nevoilor și gusturilor unei generații tot mai dinamice, unitatea, încorporată în grupul Solarex, are 200 de camere, centru SPA și bază de tratament. Hotelul dispune de două restaurante, cu o capacitate de 500 de locuri, centru medical de recuperare, bucătărie modernă, două săli de conferințe, baruri și terase. Întins pe o suprafață de 1.200 mp, cu 14 etaje, Grand Hotel Minerva are în dotare cele mai scumpe sisteme de încălzire, de climatizare, dezumidificare și cel mai divers sistem de asigurare împotriva incendiilor, după cum au mai declarat administratorii Hotelului Minerva.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/