O investiţie canadiană în Banat creează 250 de locuri de muncă. „Am descoperit că aici este o bază bună educațională”!

Litens Automotive Group, companie care produce piese auto, a inaugurat, azi, în Banat, cea de-a doua sa fabrică din Europa, compania canadiană urmând să angajeze 250 de persoane până în anul 2019, informează Mediafax.

Noua fabrică a companiei Litens Automotive Group a fost deschisă, marți, în parcul industrial din localitatea Giarmata, aflată lângă Timișoara, și are o suprafață de 7.500 de metri pătrați. Potrivit reprezentanților companiei, două linii de producție funcționale în Germania și Canada vor fi transferate la fabrica din Giarmata. Astfel, lângă Timișoara vor fi produse, în timp, piese auto destinate marilor companii producătoare de autovehicule.

„Suntem încântați de noua noastră locație, care este plasată strategic, crește capacitatea de producție pentru piața europeană și ne permite să îmbunătățim suportul acordat clienților. Așteptăm cu interes să dezvoltăm relații cu noi furnizori. (…) În ultimii ani a apărut o reorientare a clienților noștri către piața europeană. La fel este și în cazul nostru, ne-am adaptat și am reorientat activitatea dinspre Canada spre Europa și de aici spre Europa de Est. Am ales să delocalizăm producția pentru a fi alături de clienții noștri. După ce am analizat situația de pe piață, am descoperit că aici este o bază bună educațională”, a declarat, azi, Chef Executive Officer al Litens, Paul Robinson, citat de Mediafax.

Reprezentanții companiei spun că linia de producție inaugurată lângă Timișoara se va dezvolta treptat, aici urmând a fi angajate peste 250 de persoane, până în anul 2019.

Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Cu peste 2.000 de angajați în întreaga lume, Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii și gestionare a vibrațiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, Litens activează în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franța, Italia și Coreea de Sud.

Sursă foto: litens.com.