Creştere cu 400.000 faţă de anul trecut a numărului de călători care aleg aeroportul din capitala Banatului!

Aeroportul Internațional Timișoara anunță cifre record de trafic în primele zece luni ale acestui an, fiind înregistrați peste 1,3 milioane de pasageri și aproape 15.000 de zboruri, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internațional Timișoara, în primele zece luni ale acestui an au fost înregistrați 1,3 milioane de pasageri, cu 49% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, când aeroportul a fost tranzitat de 920.000 de pasageri.

De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2017, la Aeroportul Timișoara au fost înregistrate aproape 15.000 de zboruri, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost operate în total 11.351 zboruri. În luna octombrie a acestui an au fost înregistrați 140.809 pasageri și 1.550 zboruri.

Totodată, și traficul cargo a avut o creștere substanțială. În total, în primele zece luni ale acestui an au fost transportate 3.577 tone de marfă, cu 13% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, aceste cifre record de trafic se datorează faptului că sunt oferite curse directe spre tot mai multe destinații, iar frecvențele au fost suplimentate. „Odată cu intrarea în vigoare a orarului de iarnă la finalul lunii octombrie, companiile aeriene au introdus două noi destinații directe din Timișoara: Frankfurt-am-Main și Tel Aviv, dar și frecvențe suplimentare spre București. Toate acestea creează premisele ca Aeroportul Internațional Timișoara să atingă până la sfârșitul acestui an cifra de 1,6 milioane de pasageri. În continuare, pentru administrația aeroportului reprezintă o prioritate introducerea de noi destinații, dar și oferirea unor condiții optime de transfer pentru pasageri”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.