O furtună incredibilă a oprit stabilirea unui nou record la înotul de anduranţă

Cu ocazia Zilei Marinei, unul din românii care a reprezentat cu mândrie ţara noastră în toate expedițiile extreme pe care le-a întreprins şi care a dus drapelul patriei mamă peste tot în lume era cât pe ce să stabilească un nou record naţional la înotul de anduranţă. Vremea neprielnică se pare că nu a fost de partea sa, însă gestul şi perseverenţa în a le arăta tuturor că orice este posibil, dacă există voinţă, merită apreciate şi luate ca exemple de bună practică. 

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, cel care a traversat înot, începând cu 2016 până în 2018, Canalul Mânecii, Dunărea, de la izvoare la vărsare, Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, fără costum de neopren, omul căruia nu i-a păsat de hipotermie acută sau degerături în expediţia din 2019, la Cercul Polar, el obținând locul al treilea în cadrul maratonului „6633 Arctic Ultra”, a vrut să bifeze un nou record naţional în 2020, cu ocazia sărbătoririi de către creştinii ortodocşi a Adormirii Maicii Domnului: parcurgerea înot fără oprire a distanţei de 120 de kilometri, mai exact din comuna Pojejena (Caraş-Severin) – kilometrul 1.055 – până la barajul Porţile de Fier.

Cu planul bine stabilit şi cu o echipă de nădejde alături care să-i asigure suport şi asistenţă (o flotă compusă din trei caiace, dar și din două bărci cu motor), petroşăneanul a plecat în noua sa aventură vineri, ora 03.00, din Pojejena, timpul estimat până la destinaţie fiind de aproximativ 30-35 de ore.

Se pare că vremea nefavorabilă a împiedicat bifarea unui nou record naţional la înotul de anduranţă, furtuna incredibilă oprindu-l pe românul cu nume de revoluţionar la kilometrul 992, după cum a dat de înţeles Mihai Badea, unul din observatorii oficiali ai întregului demers, fost poloist şi fost conducător de club de fotbal, actualmente înotător în ape deschise, într-o postare aflată în mediul online. Deşi Avram Iancu a vrut să continue lupta, totuşi colegii care-l supravegheau îndeaproape au ajuns la concluzia că riscurile ar fi fost prea mari.

Parcurgerea celor 120 de kilometri până la barajul Porţile de Fier, pe lângă stabilirea unui nou record, ar fi avut o însemnătate deosebită pentru bibliotecarul hunedorean: un omagiu adus celor doi fraţi ai săi, Viorel Iancu şi Emilia-Simona, persoane dragi pe care le-a pierdut prematur în mai puţin de un an.

Ca în fiecare expediţie pe care a întreprins-o, Avram Iancu s-a putut bucura de susţinerea fără echivoc a sponsorilor tradiţionali, printre aceştia putând fi amintiţi: CANAH , Casa Alex Oravița,  Caransebeș, Pensiunea Danubia, Adarco Invest.

Sursa foto principal: aimx.ro.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/