După ce ani la rând a fost lăsată în paragină, emblematica construcție revine din nou în atenția autorităților.
Primarul Ioan Popa anunța de curând că pentru acest an au fost bugetate fonduri pentru modernizarea a patru străzi din cartierul Moroasa I, Codrului, Caen, Gheorghe Șincai și Căpitan Ioan Poptelecan, lucrări care vor fi executate în regie proprie de către angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului. În același context, Popa a mai precizat că în atenția sa se află și Teatrul de Vară, împreună cu scările care duc la el.
„Pentru acest an vreau să ne concentrăm pe zona Moroasa I, zona Fluturelu, iar aici o să lucrăm mai mult în regie proprie. Partea cealaltă de la Teatrul de Vară face parte dintr-un alt proiect, dintr-o altă gândire. Acolo am scos la licitație și suntem acum în contract cu firma Vitamina din Timișoara (Vitamin Architects – n.r.), cea care ne-a făcut și străzile din Luncă și Centrul Civic. Facem scările care urcă pe lângă noua grădiniță și atacăm împreună cu ei și Teatrul de Vară. Acest studiu de fezabilitate l-am avut în observație săptămânile trecute, am făcut câteva completări, câteva adnotări pe marginea lui, și urmează să primim documentația finală în câteva săptămâni. Odată primit studiul, vom încerca să accesăm fonduri europene și pentru acest proiect.”, a explicat primarul Reșiței.
Și după reabilitare, construcția va primi aceeași destinație, a mai precizat Popa: „Ne dorim să facem acolo un spațiu destinat activităților culturale. Să reabilităm acel complex, pentru că este un lucru frumos, dar care, din nefericire, a fost abandonat. A încercat cineva să facă ceva acolo acum vreo 15 ani, dar a abandonat proiectul. S-au făcut niște stâlpi pe care se pare că trebuie să-i dăm jos acum, după expertiza făcută de cei de la Vitamina, pentru că nu sunt în regulă. Îi dăm jos și încercăm să regândim tot ansamblul respectiv, să rămână acoperit doar cu niște copertine de vânt sau cu rol de umbrar, dar să nu închidem”.