O firmă din Caransebeș angajează sute de milioane de muncitori!

O societate nou înființată din Caraș-Severin a dat peste cap toate planurile Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, după ce a declarat că angajează sute de milioane de oameni.

Totul a apărut în baza de date a Ministerului cu privire la finanțarea programului Start-up Nation, societatea respectivă înscriindu-se în program și solicitând o finanțare de la stat de puțin peste 198.000 de lei. Suma cerută li s-a părut un chilipir funcționarilor din Minister în raport cu numărul de angajați declarat că va fi realizat.

Lămurirea a venit abia după consultarea planului de afaceri, unde era trecut numărul real de angajați pe care firma estima să îl aibă. Cu toate acestea, pentru că cifrele declarate în planul de afaceri nu corespundeau cu cele declarate în sistem (înscrierea în program făcându-se electronic, pe internet) funcționarii din Minister și administratorul societății au încercat să identifice problema.

Până la urmă, misterul a fost elucidat: la aplicare, cel care a completat înscrierea electronică a trecut numărul de telefon în caseta pentru numărul de angajați, de aici și sutele de milioane de angajați reținute în sistem. În aceste condiții, contractul de finanțare cu societatea respectivă nu a mai fost semnat.