O fetiță din Timișoara, transferată de piloții militari la Roma! Micuța suferă de afecțiuni hepatice și digestive grave

Piloții militari sunt mereu la datorie pentru salvarea de vieți omenești. O fetiță de un an și jumătate a fost transferată, de la Timișoara la Roma, pentru investigații medicale.

Micuța suferă de afecțiuni hepatice și digestive grave și a fost preluată din Timișoara în dimineața zilei de vineri.

„Imediat după finalizarea misiunii din Italia, aflându-se la Timișoara pentru alimentarea aeronavei, au fost solicitați să intervină la Arad pentru salvarea vieții unui pacient cu arsuri corporale, ce a necesitat să fie transferat de urgență la o unitate spitalicească din București”, transmit reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Nu este singura misiune a piloților militari, anunță reprezentații DSU. Piloții aeronavei Cessna Citation V. au transportat, în 17 septembrie, de la Oradea la București, un adult în stare critică, diagnosticat cu tumoră duodenală.

leader board 728 x 90 px

„La scurt timp după îndeplinirea acestei misiuni, avionul a fost solicitat de urgență la Târgu Mureș, de unde a preluat un bărbat adus de elicopterul SMURD, victimă a unui accident rutier deosebit de grav petrecut în județul Alba”, mai transmit reprezentanții DSU.

Comandorul Codreanu Laurențiu și locotenent-comandorul Breahnă Florin, piloți militari în cadrul Inspectoratului General de Aviație, au zburat, în 48 de ore, mii de kilometri pentru a salva viața semenilor aflați în dificultate.