Focar de coronavirus la un liceu privat din Timișoara. Elevi de la alte două școli, în izolare

În prima săptămână de la începutul anului școlar, elevii din trei clase, de la două licee din Timișoara, au fost plasați în carantină după ce în fiecare clasă a fost depistat câte un elev infectat cu coronavirus. De asemenea, inspectorii DSP confirmă un focar de coronavirus la un liceu teologic privat din oraș. În total, în județ sunt 132 de elevi în carantină, potrivit Inspectoratului Școlar Timiș.

Câte un caz de elev infectat cu coronavirus a fost confirmat într-o clasă de la Colegiul Național Bănățean și în alte două clase de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”. Colegii acestora sunt acum în izolare pentru următoarele două săptămâni.

De asemenea, la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara este declarat focar după ce cinci cadre didactice au fost depistate cu Covid-19. Conform dispozițiilor în vigoare, liceul privat urmează să treacă în scenariul roșu, adică toți elevii vor învăța exclusiv online.

Citește și Tot mai mulți profesori raportați cu coronavirus, în Timișoara. Inspectorul școlar general: ”Dacă în interior au fost respectate cu strictețe regulile, părinții nu le-au respectat la poarta instituțiilor”

Potrivit datelor transmise de IȘJ, în Timiș sunt trei cadre didactice și alte trei cadre auxiliare spitalizate, iar 62 de cadre didactice și trei cadre auxiliare sunt în carantină.