O destinație milenară – stațiunea Băile-Herculane – readusă în circuitul turistic de lanțul hotelier Bacolux!

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Trecută prin cele mai triste tenebre ale vieții post-decembriste, stațiunea Băile Herculane pare că începe să se raporteze la adevărata sa valoare, cu pași mici, este adevărat, dar extrem de apăsați în această perioadă a istoriei sale. În CV-ul său unic, încondeiat de o istorie lungă şi distinsă, prima mențiune datând din anul 153 d.Hr., Băile Herculane se bucură de privilegiul de a fi una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume şi cea mai veche din Europa.

Situată pe Valea Cernei, stațiunea a devenit o comoară a istoriei şi a frumuseții naturale, fiind înzestrată cu izvoare termale, aer ionizat şi climă mediteraneeană, creând un cadru natural perfect pentru toate vârstele, pentru tratament şi relaxare, și-a făcut renume binemeritat, fiind apreciată în întreaga lume datorită puterilor sale miraculoase, care au „cucerit” multe civilizații.

În anul 102 d.Hr., romanii sunt cei care au descoperit Băile Herculane. Puterea apei vindecătoare i-a determinat pe romani să construiască vestigii: băi, statui, monede, apeducte, tablouri votive. Refacerea şi modernizarea băilor în perioada modernă a început în 1736, majoritatea clădirilor din centrul istoric, în stil baroc, fiind construite la acea vreme. Franz Joseph, împăratul Austro-Ungariei, împărăteasa Sissi a Austriei, regele Alexandru I al Serbiei sunt printre monarhii care au vizitat stațiunea.

Destinul său, din păcate, a fost marcat și de prăbușirea gloriei din alte vremuri, dar începutul acestui nou mileniu, mai precis anul 2010, a adus lanţul Bacolux în Băile Herculane, prin achiziția Hotelului Diana, astfel, după o serie de investiții, pe 9 aprilie 2011, aceasta și-a deschis porțile pentru primii turiști. Astăzi Hotel Diana, reinventat, a devenit Diana Resort. Hotelul Afrodita este cel mai nou membru al lanţului. Deschis la 12 aprilie 2012 şi transformat în Afrodita Resort & Spa, acesta întregește cu succes gama de servicii oferite de Bacolux Hotels.

În urma studiului realizat de site-ul HotelGuru.ro în perioada 23 noiembrie 2015-22 ianuarie 2016, Hotelul Afrodita Resort & Spa a fost desemnat cel mai bun hotel din țară. Cele mai apreciate elemente au fost zona SPA, confortul şi preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor.

Practic, Florin Băzăvan, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux, a deschis un nou drum turistic stațiunii de pe Valea Cernei, societatea având marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din stațiune: Afrodita şi Diana

Cei doi frați au anticipat nevoile turiștilor de a îmbina curele balneare sau sejururile spa cu diverse activități şi evenimente. Din acest motiv în resorturile lor se găsesc o mulțime de variante din care oaspeții pot alege cum să îşi petreacă timpul liber. De la excursii la principalele obiective turistice din zonă, la plimbări cu ATV-ul, biciclete sau limuzine, la ateliere pentru copii, concerte sau evenimente interne, au mereu ceva special pregătit pentru ei. De la familiile cu copii mici, care beneficiază de sejururi de relaxare spa şi programe pentru copii, la turiștii pe segmentul tratament balnear, până la segmentul corporate şi sportivi, se asigură variante diverse. Chiar dacă oaspeții sunt preponderent români, numărul turiștilor din țări precum Ungaria sau Germania este în creștere.

publicitate Timisoara banner maxagro

Turiștii pot alege excursii la Cazanele Dunării sau chiar în Serbia pentru a gusta din tradiția locală a vecinilor noștri. Pot să descopere Stațiunea Herculane dintr-o perspectivă nouă, alegând unul din traseele prestabilite pentru ATV, precum platoul Coronini, Sfinxul Bănăţean sau conturul lacului Prisaca, iar pentru ceva inedit pot încerca turul stațiunii cu limuzina. Spa-ul le stă la dispoziție pe tot parcursul anului cu tratamente şi circuite din cele mai variate şi îi invităm să întrebe specialiștii noștri despre calendarul nostru de evenimente pentru a se bucura de surprizele pe care le-am pregătit pentru ei. În fiecare lună pot să găsească la noi atât evenimente cu specific tradițional, mese servite în exterior într-un decor specific, seri cu muzică live, spectacole de umor, ateliere pentru copii şi diverse evenimente tematice, în funcție de pachetul sau de perioada pentru care optează.

Lanţul hotelier Bacolux, controlat de fraţii Marius şi Florin Băzăvan, din care fac parte hotelurile Diana şi Afrodita din Băile Herculane, a redat speranță și totodată confort celei mai vechi stațiuni balneare din estul Europei, preferata Împărătesei Sissi.

Pentru sănătatea voastră, pentru anvergura istorică și pentru ca povestea să meargă mai departe, alegeți Băile Herculane!

Autor: Anca Bica

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/