O datorie de aproape 6.000 de lei ar fi stins flacăra de la Monumentul Eroilor Revoluției!

După ce au fost semnalate problemele din Cimitirul Eroilor din Timișoara – morminte acoperite de iarbă și flacăra „eternă” stinsă din cauza unei datorii, Nicolae Robu a venit cu lămuriri. 

Focul de la intrarea în Cimitirul Eroilor, care ar trebui să ardă în permanență, a fost stins, se pare, din cauza unei facturi de gaz rămase restante. Mai mult decât atât, nici revizia la instalație nu a fost făcută de doi ani. Nicolae Robu a venit cu explicații. „Era vorba de o sumă mică, 5.000, 6.000 de lei, sub 6.000 de lei. Dacă știam, îi plăteam instantaneu. Au fost plătiți ieri dimineață (n.r. luni, 2 septembrie). Eu nu am știut de întrerupere. Știam de vineri că trebuie plătiți niște bani, dar nu am mai urmărit. S-a constatat și că nu s-a făcut revizie de vreo doi ani la instalația de gaz. Pentru a se putea face, trebuia plătită suma respectivă. Revizia a costat undeva la 260 de lei”, a spus Nicolae Robu.

Edilul se consideră indignat de cele întâmplate, dar încă nu știe sigur cine este de vină în această situație și spune că va lua măsuri. „Trebuie să văd cum stau lucrurile. Nu știu, în privința acelei sume, cât de veche e restanța și de ce nu s-a plătit. Dacă s-a acționat astfel încât să se creeze o problemă de imagine e una, iar dacă aparatul Primăriei a greșit e alta. O să îi trag la răspundere. Nu exclud să fie și un joc. Nu acuz pe nimeni, dar mi se pare aberant să întrerupi gazul pentru 6.000 de lei”, a mai adăugat Robu.

În vreme ce, în primărie, se căuta adevărul, flacăra a fost reaprinsă, iar în cimitir a fost tunsă iarba care acoperea mormintele eroilor.