La un pas de inaugurare! Peste 700.000 de euro pentru instituții de cultură moderne

În doar o lună, infuzia de peste 700.000 de euro se va putea vedea cu ochiul liber într-o localitate de pe Clisura Dunării.

După o lungă perioadă de piedici, localitatea Pojejena se poate bucura că unul dintre proiectele importante pentru comunitate Centrul Cultural Pojejena a ajuns la finalitate. După o investiție de 337.000 de euro, sumă acordată de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, obiectivul a fost recepționat în luna iulie a acestui an, chiar dacă lucrările de modernizare în acest caz au început în 2015. Lipsa de seriozitate a constructorilor care s-au perindat în comună a fost factorul perturbator al bunului mers al lucrurilor.

Cu porțile deschise, Centrul Cultural din Pojejena va putea găzdui tot felul de activități, mai puțin nunți și botezuri, după cum explică viceprimarul Zvezdana Dragomir, toate acestea în baza unei cereri depuse la sediul Primăriei Pojejena.

În tot acest timp, alte două obiective au intrat pe ultima sută de metri. Este vorba despre căminele culturale din localitățile Șușca și Belobreșca, valoarea totală a proiectului ridicându-se aici la suma de 373.000 de euro, sumă venită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Nici în acest caz cursul execuției lucrărilor nu a fost unul roz, după cum subliniază Dragomir: „Căminul din Belobreșca este finalizat în proporție de 95%, iar cel din Șușca, în proporție de 60-70%. Puteau fi amândouă finalizate în proporție de peste 90%, doar că, în cazul căminului de la Șușca, nu s-a prezentat decât un singur constructor, constructor la care s-a renunțat deoarece nu a avut toată documentația pusă la punct. Sperăm ca până în luna octombrie să fie finalizate lucrările”.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

 

Vești bune îi așteaptă și pe localnicii din Radimna. Lucrările de modernizare și de dotare a căminului cultural din localitate sunt programate să înceapă în luna aprilie a anului viitor: „Proiectul este în fază de avizare la AFIR. În acest caz, s-a licitat proiecție cu execuție.”, a concluzionat viceprimarul comunei Pojejena pentru expressdebanat.ro.

banner maxagro