O comună din Caraș-Severin – locul doi în țară în ceea ce privește rata de infectare cu SARS-CoV-2

Trei orașe din România, Pâncota, Băile Tușnad și Rădăuți, au vineri incidența cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori. În mediul rural se înregistrează însă și incidențe care depășesc 10 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit CNCAV, în Pâncota, județul Arad, incidența este de 4,81 la mie, în orașul Băile Tușnad, județul Harghita, de 3,16, iar în Rădăuți, județul Suceava, de 3,02 la mia de locuitori.

În țară sunt și 37 de comune în care incidența a trecut de 3 la mie. Cea mai mare incidență este în comuna Poarta Albă, din județul Constanța, de 11,89 la mie, urmată de localitățile Coronini, județul Caraș-Severin, și Ipotești, județul Suceava, unde sunt incidențe de 8,56, respectiv 7 la mie.

La nivelul Caraș-Severinului, cea mai mare rată de infectare în mediul urban se înregistrează la Caransebeș – 0,96, în timp ce județul are astăzi o incidență de 0,62 cazuri la mia de locuitori, cu 192 de noi infectări în ultimele două săptămâni. 40 de oameni sunt internați în spital, 10 dintre ei fiind la ATI.